Sivas’Ta 59 Bin Borçludan, 15 Bini Borcunu Yapılandırdı

Sivas’ta devlete borcu bulunan 59 bin 293 mükelleften bugüne kadar 15 bin 378’inin yapılandırma başvurusunda bulunduğu belirtildi.

Sivas’ta devlete borcu bulunan 59 bin 293 mükelleften bugüne kadar 15 bin 378’inin yapılandırma başvurusunda bulunduğu belirtildi. Bu nedenle defterdarlıklarda yoğunluk yaşanıyor. Maliye’ye borcu olanların bir an önce borçlarını yapılandırması gerektiğini belirten Sivas Defterdarı Duran Salihoğlu, süre uzatılmasını beklemenin mükelleflere faydasının olmayacağını ifade etti.

Esnafın prim ve vergi borçlarının yapılandırılması için son müracaat tarihi olan 2 Mayıs tarihinin 1 ay uzatılacağı yönündeki iddialara Sivas Defterdarı Duran Salihoğlu, yanıt verdi. 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması İle İlgili Yasa‘nın 25 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan Salihoğlu, yasa kapsamında 31 Aralık 2010 tarihinden önceki dönemlere ait vergi borçları ve bunlara bağlı vergi cezaları bulunan mükelleflerin borçlarını yapılandırma işleminin başladığını ifade etti.

Bu kapsamda borcu olan 59 bin 293 mükelleften bugüne kadar 15 bin 378’inin yapılandırma başvurusunda bulunduğunu kaydeden Salihoğlu, “256 milyon 127 bin borç stokumuzdan 105 milyon 994 bin lirası yeniden yapılandırıldı. Mükelleflerimiz yapılandırdıkları borçlarını peşin ödeyebildikleri gibi her 2 ayda bir ödeme koşulu ile ilk taksit 11 Mayıs tarihinde olmak üzere 6–9–12 ve 18 ay eşit taksitle ödeyebiliyorlar.” dedi.

Eğer bir süre uzatımı olmazsa Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasının 2 Mayıs tarihinde sona ereceğini dile getiren Salihoğlu, “Şu ana kadar süre uzatımı ile ilgili somut bir şey yok. Benim mükelleflerimize tavsiyem, ‘Süre uzatımı olacak mı olmayacak mı?‘ diye beklemeden bir an önce bize müracaat etmeleri. Çünkü eğer süre bir ay uzatılacak olsa bile borcunu yapılandıran mükellefimiz ilk taksitini en geç 31 Mayıs tarihinde ödeyecek. Yani değişen pek bir şey olmayacak.” diye konuştu.

Sivas Defterdarı Duran Salihoğlu, vatandaşın mağdur olmaması için personelin akşam saat 17.00’ye kadar değil 18.00’e kadar işinin başında olduğunu, bu haftadan itibaren cumartesi ve pazar günleri de çalışacaklarını sözlerine ekledi.