Mısırlı Öğrenciler, İsrail İle İlişkilerin Dondurulması İstedi

Mısır‘da İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup öğrenci, İsrail ile ilişkilerin durdurulmasını istedi.

Öğrenciler İsrail‘e doğalgaz ihracatının durdurulması, Mısır‘la İsrail arasındaki antlaşmaların iptal edilmesi ve başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasını istedi. Kahire Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencisi Ahmed Hasan; ‘Biz başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasını istiyoruz. İsrail ile ilişkilerin tamamen dondurulmasını, Siyonistlere doğalgaz ihracatının hemen durdurulmasını, Filistinli mültecilerin vatanlarına dönmelerini ve Mısır‘daki Filistinlilere Mısırlı gibi

muamele edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Tağrid Abdulaziz ise; ‘Biz daha önce Filistin ile ilgili sergiler düzenlemiştik. Buraya protesto için üçüncü kez geliyoruz, inşallah bu sonuncu gelişimiz olmayacak. Biz buraya İsrail ile olan ilişkilerin tamamen askıya alınmasını istemek için geldik. İsrail‘e doğal gaz ihracatının durdurulması, Camp David Antlaşması‘nın iptal edilmesi ve başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kahire Üniversitesi‘nden altı öğrenci grubunun bu gösteriyi düzenlediğini belirten Rim Selim; "Siyonist Karşıtı Mısırlılar, Sosyalist Öğrenciler, Demokratiklerin Evi, Hak Hareketi, Kurtuluş Hareketi, Öğrenci İşçi Birliği olarak Filistin Devrimi Fedaileri Cemiyeti‘ni Mısır‘da tekrar kurmayı kararlaştırdık" dedi.

Kaynak: İHA