Omü Tıp Fakültesi‘nde "İletişim Ve Empati" Eğitimi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği idari personeline yönelik hizmet içi eğitim programları kapsamında düzenlenen "İletişim ve Empati" eğitimi başladı.

Omü Tıp Fakültesi‘nde 'İletişim Ve Empati' Eğitimi
OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı işbirliği ile 25 Nisan-27 Mayıs 2011 tarihleri arasında, hastane idari personeline yönelik interaktif "İletişim ve Empati" eğitimi düzenlendi.

Tüm katılımcılar için teorik bilginin yanı sıra pratik uygulamalarla da gerçekleşen eğitimde; hastane personelinin hasta ve hasta yakınlarıyla empati kurarak, talepleri ve sorunları karşısında onları anlayabilmesi ve daha iyi bir hizmet sunulabilmesi amaçlanıyor.

Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, hastanede çalışan personelin yoğun iş temposu arasında motivasyonunu yükseltmek, bilgi ve becerisini arttırmak ve aynı zamanda kendilerinden hizmet alan hastaların profesyonel ve kaliteli hizmet anlayışıyla, alanında uzman bir ekip tarafından karşılanarak, güler yüzlü hizmet aldıkları, hem hizmet sunanların hem de hizmet alanların memnun oldukları; "yüzü gülen, yüz güldüren bir hastane" hayalini gerçekleştirmek amacıyla, sürekli ve düzenli olarak personel eğitim programlarına devam ettiklerini söyledi.

Eğitim programında; OMÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı‘ndan Prof. Dr. Füsun Yarış, Doç. Dr. Mustafa Fevzi Dikici, Yrd. Doç. Dr. Füsun Ayşin Artıran İğde, Asistan Dr. Ercüment Kadıoğlu, Asistan Dr. Fulya Yarar, Asistan Dr. Selma Aydın ve Asistan Dr. Öznur Altuntaş, eğitmen olarak görev alıyor.

Kaynak: İHA