Patlayan Borudan Boşalan Su Trafiği Felç Etti

Afyonkarahisar‘da İstasyon Caddesi üzerinde patlayan su borusu, yolda gölet oluşmasına neden oldu. Araçlar trafikte ilerlemekte zorlandı.

İstasyon Caddesi üzerindeki Akarçay Barajı‘ndan gelen ve kullanılmayan boru hattı, öğle saatlerinde bilinmeyen bir nedenle patladı. Patlayan su borusunu tamir etmek isteyen belediye yetkilileri, borunun bulunduğu alanı kazarak çalışmaya başladı. Akşam saatlerine kadar süren çalışma boyunca trafik tek şeritten verildi. Açılan çukurun suyla dolması üzerine, Afyonkarahisar Belediyesi yetkilileri yanlarında bulunan su motorları ile çukurun içerisindeki suyu yola taşıdı. Belediye yetkililerinin kuyudan

taşıdıkları su, açılan çukura geri dönünce, bu kez su tek şeride düşürülen yola boşaltıldı. Büyük bir tazyik ile yola dökülen su, yaklaşık 1 saatte küçük bir gölet oluşturdu. Yoldan geçen araçlar, oluşan gölet nedeniyle yavaş ilerleyince, trafikte uzun kuyruklar meydana geldi.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araçların kontrollü geçişini sağlamak için ekip görevlendirdi. Tıkanan trafikte birbirinden ilginç görüntüler yer aldı. Yolda kalan bir aracı, trafik polisleri ve etraftaki vatandaşlar iterek kenara aldı.

Patlayan su borusunun tamiri devem ediyor.

Kaynak: İHA