Moldova’Daki Türk İşadamları, 23 Nisan‘da Yetimleri Sevindirdi

Moldova’da faaliyet gösteren Moldova Türk İşadamları Derneği (MTİAD), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nda yetimleri sevindirdi.

Moldova’da faaliyet gösteren Moldova Türk İşadamları Derneği (MTİAD), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nda yetimleri sevindirdi.

MTİAD üyeleri, 23 Nisan dolayısı ile Moldova‘da kimsesiz çocuklara yönelik konser tertip etti. Moldova’nın başkenti Kişinev’in en prestijli mekanlardından biri olan Flormonia salonunda düzenlenen 23 Nisan programına Kişinev’de bulunan iki farklı kimsesizler yurdu, 0-6 yaş bebek bakım evi ve Gagauzya bölgesindeki kimsesizler yurdundan toplam 300 anne ve babasız çocuk katıldı. Salon girişinde programa gelen çocuklara Türkiye yazılı şapka, balon ve Türk- Moldovan bayrakları hediye edildi.

1000 kişilik salonun tamamen dolu olduğu programa Moldova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Valentina Buliga, Türkiye Kişinev Büyükelçisi Ahmet Ferit Ülker, Kişinev Belediye Başkanı Dorin Kirtoak, Gagauzya Meclis Başkanı Ana Harlemenko, Kültür Bakanlığı, Spor Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı yetkilileri, çok sayıda Azeri ve Türk işadamının yanı sıra kimsesiz yurtları müdürleri katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı programına Moldova Cumhurbaşkanı Marian Lupu mesaj göndererek şunları iletti: "Değerli katılımcılar, değerli misafirler, sevgili çocuklar. Bu organizasyonun Moldovan çocuklarına yönelik yapılması bizi çok memnun etti. Çocuklar ve gençler bizim geleceğimizdir ve bugün bu organizasyon ile sizler ispat ettiniz. Moldova Cumhurbaşkanı olarak yapılan bu programı yapan Moldova Türk İşadamları Derneğine teşekkür ederim. Bütün dünya Türkiye ve Moldova’daki bütün çocukların bayramını kutlarım."

Moldova Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Valentina Buliga ise yaptığı konuşmada, "Organizasyondan dolayı yürekten teşekkür ederim." dedi.

Türkiye‘nin Kişinev Büyükelçisi Ahmet Ferit Ülker ise yaptığı konuşmada, Moldova cumhurbaşkanının gönderdiği mesajı için teşekkür ederek, "Türkiye’den uzakta Moldovalı kardeşlerimizle beraber 23 Nisan‘ı kutlamak sözlerle anlatılacak bir durum değil emeği geçenleri kutlarım." dedi.

MTİAD Başkanı Abdurrahman Seziş ise yaptığı konuşmada, "Özverili çalışarak bu programı organize ettik, herkesin bayramını kutlarım." dedi.

Moldova Türk İşadamları Derneği‘nin yetimler için düzenlenen 23 Nisan programı Moldova ve Türkiye milli marşları ile başladı. Resmi konuşmaların ardından Orizont Türk lisesi öğrencilerinin zeybek oyunu gösterisi ilgi ile izlendi. Sanda Gerasim Sarı gelin şarkısı ile büyük alkış aldı. Moldovan palyaçoların gösterisi ise salonun kahkahaya boğdu.

Moldova halk oyunu gösterileri misafirleri coştururken, ülkenin en tanınmış sanatçılarından Adrian Ursu, Paşa Parfeny, Vitali Dani, Catharis grup, İon istrati ve Mariana Mihalla sevilen şarkıları ile salondaki çocukları sevindirdi.

Moldova Türk İşadamları Derneği‘nin organizesi ile yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı programı dernek yönetiminin sahneye çıkışı ile son buldu.