Mhp Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, "Yozgat‘tan En Az İki Milletvekili Çıkartacağız"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Yozgat‘tan en az iki milletvekili istediklerini ve bunu da çıkaracaklarını söyledi.

MHP Yozgat İl Teşkilatı Sarıkaya ilçesinde düzenledikleri toplantıda milletvekili adaylarını tanıttı. MHP‘nin Sarıkaya Sarı Zeybek Düğün Salonunda düzenlediği milletvekili aday tanıtımı şölen havasında gerçekleşti. Yoğun bir katılımın yaşandığı toplantıda ilk konuşmayı yapan MHP Sarıkaya İlçe Başkanı Murat Dulda, ülkemizin zor ve sıkıntılı bir süreçte seçime gittiğini belirterek, "8 Yıllık AK Parti İktidarında tekelimizden, fabrikalarımızdan topraklarımıza, limanlarımızdan, hava alanlarımıza, tamamen satılmış ve yabancıların eline geçmiş vaziyette. Çiftçimiz bitirilmiş, hayvancılık yok edilmiştir. Küresel sermayenin ülkemizin en ücra köşelerine girmesiyle küçük esnaf ve sanatkarlarımız bitirilmiştir. Terör siyasallaşmış ülkemiz bölünmenin eşiğine gelmiştir. 600 Yıl dünyaya hükmeden Türkler bir avuç eşkıya‘yı ininde boğmaktan aciz duruma üşmüştür. Yolsuzluk, usulsüzlük, hırsızlık, adam kayırmacılık almış başını gitmiştir. Tehlike ciddidir, tehlike yakındır. İşte geçmişte Ülkücü Hareket milletimin kendilerine ihtiyaç duyulduğu anda ortaya çıkmışlar ölüm karşısında mahkumiyet karşısında sınav vermişlerdir. Bu zor ve sıkıntılı süreci gören ve anlayan ülkücü hareket yine meydanlara çıkmışlardır. Bu gün bu mücadelemizde ülkemizde AK Parti iktidarından kurtarma mücadelesinde bizlere önderlik edecek bizlere yol gösterecek bizlere ışık tutacak değerli milletvekili adaylarımızı sizlerin huzurunda "dedi.

Daha sonra MHP Yozgat 4‘üncü sıra milletvekili adayı Nevzat Kemal Adıbelli, "Bu kutlu davada bir asker bir savaşçı olarak huzurunuza geldim. Benim yerim dördüncü sıra ama ben kendimi birinci sıra adayı gibi hissediyorum, kendimi birinci sıra adayı ilan ediyorum. Çünkü bu davanın yılmaz savaşçıları her zaman her yerde büyük bir mücadele ile omuz omuza verdiği dava arkadaşları ile beraber inanıyorum ki AKP‘nin yalancılıklarını,suiistimallerini en önemlisi çatlamış olan ampulünü biz burada kıracağız " diye konuştu. MHP Yozgat üçüncü sıra milletvekili adayı M.Ali Çakır ise "Anayasa yapmak bizim seçim beyannamemizde de var, AK Parti‘nin de var, onlar iki dilli, birisi Ay yıldızlı al bayraklı Türk bayrağının olduğu bir bayrak öbür tarafta bir paçavranın olduğu bir bayrak, bölünmüş parçalanmış eyalete ayrılmış bir anayasayı bunlar yapacaklar, eğer ellerine böyle bir fırsat geçerse. Ama buna dur diyecek olan Milliyetçi Hareket partililer ve ülkücülerdir. Onlar bu fırsatı bulamayacaklar. Biz bin yıllık kardeşliği pekiştiren bu kardeşliği devam ettiren 2023 yılında Türkiye‘yi bölgesinde bilinen dünyada güçlü yapan başı dik alnı açık Türk milletine mensup olmaktan ve Türküm demekten gocunmayan bununla şeref duyan insanların yaşayacağı bir ülkeyi meydana getirecek ve bunun anayasasını yapacağız onun için seçimler çok önemli "dedi.

MHP Yozgat ikinci sıra adayı Sadir Durmaz‘da yaptığı konuşmada Yozgat‘ın nüfusunun 9 yılda 200 bin azaldığını belirterek, "Bu nüfus ney için azalır? Neden büyük şehirlerin varoşlarına gitmeye çalışır? İş bulamadığı aş bulamadığı için gider.Yozgat Orta Anadolu‘nun Hakkari‘si durumuna geldi. İşsizlik itibari ile 81 vilayet içinde 61‘inci sırada, gelişmişlik düzeyi bakımından 64‘üncü sıra yani nerden nereye diyorlar ya 9 yıl tek başına iktidarlarında Yozgat Hakkari‘ye dönüştü.İşte Yozgat bu.Bu seçim ya bölünmenin oylanacağı ya da birlik beraberlik ve bin yıllık kardeşliğin oylanacağı bir seçim olacak" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Birinci Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Ekici‘de "Biz bu şehirde en az iki tane milletvekili istiyoruz en az ve alacağız. Siyasetin en kötü olduğu dönemler siyasetin demokratik hayatın tek partiye aşırı çoğunluk verdiği dönemlerde demokrasi her zaman kötüye gitmiştir .Uygulamalar her zaman tek başına yapılan uygulamalar halinde gerçekleşmiştir. İki tane adamın yüksek seçim kurulu kararı bir günde değişti.Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini eğer bu adaylıklar kabul edilmezse sandık kuramazsınız diye tehdit eden zihniyet bu milletlin başına ilk defa geldi ve bu AKP döneminde geldi.Başka bir dönemde gelmedi resmen tehdit edildik hep beraber.Onun için siyasetin normalleşmesi lazım. Türkiye‘nin beka sorunu var, milletin bütünlük sorunu vardır, şu ay yıldızlı bayrağın yanına başka bir paçavrayı bayrak olarak asmak isteyenlerin davası var. Keşke sadece Yozgat‘ın kalkınması üzerine konuşma yapıyor olsak ama bir beka sorunu ile karşı karşıyayız "diye konuştu.

Kaynak: İHA