"Hale Sümer Grubu Patchwork Sergisi" Lefkoşa‘da Açıldı

"Renkli kumaş parçalarıyla yapılan bir tür resim" diye tanımlanan "patchwork"e gönül veren çeşitli mesleklere mensup Ankara‘lı 38 kadının oluşturduğu "Hale Sümer Grubu Patchwork Sergisi" dün akşam KKTC‘nin başkenti Lefkoşa‘da bulunan Atatürk Kültür Merkezi‘nde ziyarete açıldı.

Türkiye‘nin Lefkoşa Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen serginin açılışına, 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Cumhurbaşkanı Eroğlu‘nun eşi Meral Eroğlu, Başbakan Küçük‘ün eşi Gülin Küçük, büyükelçilik mensupları ve diğer davetliler katıldı.

DENKTAŞ‘A YOĞUN İLGİ

Türkiye nin Lefkoşa Büyükelçiliği‘ne atanan Akça‘nın katıldığı ilk kültürel etkinlik olan serginin ilgi odağı KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş oldu.

Sergi açılışından önce katılımcı sanatçıların fotoğraf çektirmek için yoğun ilgi gösterdiği Denktaş, "patchwork"ün bir isminin de" kırk yamalı bohça" olduğunu öğrenince "bizim Kıbrıs meselesi gibi desenize" esprisini de yaptı.

Serginin kurdelesini Rauf Denktaş, Halil İbrahim Akça, Meral Eroğlu ve Hale Sümer kesti.

Türkiye‘de faaliyet gösteren Hale Sümer Grubu‘nun 20‘nci sergisi olan ve 22 Nisan‘a kadar açık kalacak sergide yer alan ve beğeni toplayan ve yoğun ilgi gören eserler, ortalama bir yıla yakın bir zamanda, dikiş makinesi kullanılmaksızın elde yapıldı.

Milli Kütüphane çocuk bölümüne kitap satın alınması amacıyla bağışlanmak üzere sergideki eserlerin mini yapımları de satışa sunuldu.

Kaynak: İHA