Anadolu Basketbolunun Kalbi Gümüşhane’De Atıyor

Türkiye Basketbol Federasyonu Genç Erkekler Anadolu Şampiyonası müsabakaları Gümüşhane’de başladı.

Anadolu Basketbolunun Kalbi Gümüşhane’De Atıyor
Aydın Doğan Kapalı Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda, bölge elemelerini geçen 8 takım Gümüşhane’deki şampiyonada birincilik için mücadele ediyor.

Toplam 7 ilden 8 takımın katıldığı şampiyonaya Antalya Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Bağlar Belediyesi, Antalya Muratpaşa Belediyesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Gaziantep Özel Erdem Koleji, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Çanakkale Türk Telekom spor kulüpleri katılıyor.

Bugün başlayan ve 5 gün sürece şampiyona 17 Nisan günü birincilik müsabakasının ardından ödül töreni ile son bulacak.

Gümüşhane’de bu tür bir organizasyonun ilk kez düzenlendiğini söyleyen Basketbol İl Temsilcisi Zeki Kaya, “Yaklaşık 5 yıldır bu organizasyonu ilimize almak için uğraş veriyorduk. Büyük gayret ve çabalarla şampiyonayı ilimize aldık. Ekiplerimiz sınırlı şartlarda Gümüşhane’de otel ve yurtlarda konaklıyor. Bu tür faaliyetlerin ilimizde önümüzdeki yıllarda da olacağını düşünerek daha büyük ve kapsamlı otellerin yapılmasını arzu ediyoruz. Çeşitli sponsor firmaların da maddi desteğini aldık. İstiyoruz ki Gümüşhane böyle bölge ve Türkiye Şampiyonları’nda gelen misafirlerimizi memnun gönderelim. Gümüşhane’nin tanıtımı açısından spor ve kültürel faaliyetler çok önemli. Onun için bundan sonraki şampiyonalara da talip olacağız. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze de bu konuda ki desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA