Yamanlar, Olimpiyat Deneyimlerini Türkiye‘deki Öğrencilerle Paylaşıyor

Uluslararası birçok olimpiyatlarda Türkiye‘yi altın madalya ile tanıştıran Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, yurt dışı deneyimlerini Türkiye‘deki özel ve devlet okullarıyla paylaşmaya devam ediyor.

Uluslararası birçok olimpiyatlarda Türkiye‘yi altın madalya ile tanıştıran Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, yurt dışı deneyimlerini Türkiye‘deki özel ve devlet okullarıyla paylaşmaya devam ediyor. Bu yıl 6.‘sı düzenlenen ilköğretim okulları arası Matematik, Fen ve Teknoloji Yarışması (MAFETYA)‘da dereceye giren öğrenciler, görkemli bir törenle ödüllerini aldı. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)‘ın düzenlediği yarışmalardan sonra en büyük etkinlik olan MAFETYA, Karşıyaka Yamanlar Koleji‘nde gerçekleşti.



Gün içinde 55 ilden gelen 397 okul ve bu okullardan 2 bin 290 öğrenci yarışmaya katıldı. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yarışmada 38 soru yöneltildi. 35‘i beş seçenekli, çoktan seçmeli ve 3‘ü çözmeli klasik sorulardan oluştu. Çoktan seçmeli 35 sorunun 20‘si matematik, 15‘i fen ve teknoloji derslerine ait. Çözmeli sorular ise 2‘si matematik ve 1‘i fen ve teknoloji derslerinden oldu. Öğrencilere, toplam 150 dakika süre verildi.         

    Türkiye genelinde ilköğretim okullarının sınıf 12-15 yaşları arasındaki öğrencilerin katılımıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni büyük heyecan içinde geçti. Farklı okullardan yüzlerce öğrenciyi buluşturan gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin şarkı ve gösterileriyle renklenen geceye çok sayıda veli de katıldı.

Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, törende yaptığı konuşmada, "Özel Yamanlar Eğitim Kurumları olarak bu yıl 6. Ulusal MAFETYA yarışmasında 55 ilden 2 bin 290 öğrenci 800 rehber öğretmen ve veli olmak üzeri toplamda 3 binden fazla kişiyi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ülkemizin kazandığı 392 madalyanın 151‘ini ülkemize kazandıran Yamanlar Koleji, bilim alanında Türkiye‘yi dünyada büyük bir başarı ile temsil etmenin sorumluluğunu yerine getirmektedir." dedi.

Yamanlar Eğitim Kurumları‘nın ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarıların yanında ilköğretim öğrencilerine yönelik yarışmalar da düzenlediğini kaydeden Kasap, "Bu yarışmalarla gençlerin bilimde çağın ötesine ulaşması için çaba sergilemektedir. Hakkari‘den Edirne‘ye Rize‘den Adana‘ya ülkemizin bir uçtan diğer ucundan katılan yarışmacı öğrenciler bir taraftan bilgilerini yarıştırırken bir taraftan da farklı şehirlerden akranlarıyla tanışarak dostluk kurma imkanı buldular." şeklinde konuştu.



Bu başarılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, Yamanlar Koleji‘nin başarılı çalışmaları ile kitlesel başarıya büyük katkısının olduğunu, ili ve ülkeyi yurt dışında başarı ile temsil ettiğini söyledi. Üye, "Eğitim en başta ailede başlar. Çocuk ailesine bakar, yakınlarına bakar, öğretmenlerine bakar ve ne görüyorsa onu uygulamaya çalışır. Önemli olan çocuğa vatana, millete, topluma faydalı bilgiler vermektir. Ailesine, devletine, milletine ve insanlığa karşı sorumluluk duygusuna sahip iyi insanlar yetiştirildiği zaman milletlerin yarınları her zaman aydınlık olacaktır. " diye belirtti.

Konuşmaların ardından Yamanların, bilim ve spor gibi alanlarda ulusal ve uluslararası başarılar elde eden öğrencileri, yarışmada dereceye giren öğrencileri açıkladı. Dereceye girenler ödüllerini, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Gediz Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Kurban Ali Aslan‘ın elinden aldı.

Yarışmaya 6. sınıf 842, 7. sınıf 815, 8. sınıf 633 olmak üzere toplam 2 bin 290 öğrenci katıldı. Her kategori için 6,7 ve 8 sınıflara 15 bronz, 10 Gümüş, 5 altın madalya, toplamda 90 madalya verildi.