Türk Diyanet Vakıf-Sen Yozgat Şube Başkanı Yıldız‘dan Tepki

Türk Diyanet Vakıf-Sen Yozgat Şube Başkanı Hacı Hasan Yıldız, BDP‘li bir milletvekilinin ‘Sivil itaatsizlik kapsamında imamların arkasında namaz kılmayın‘ çağrısına tepki göstererek, "Din görevlilerini, diyaneti ve yüce dinimizi siyasi ve ideolojik anlayışlarına alet etmek kimsenin haddi değildir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Yozgat Şube Başkanı Hacı Hasan Yıldız, son günlerde ‘sin‘, ‘diyanet‘, ‘Cuma Namazı‘, ‘imam‘ gibi kavramlar üzerinden dinin istismar edilmekte olduğunu belirterek, "Bütün Müslümanları kardeş sayan dinimiz ayrımcılığa şiddetle karşıdır. Dinimizde Cuma Namazı‘nın nasıl ve ne şekilde kılınacağı yüzyıllar öncesinden ortaya konulmuş, nasıl ve ne şekilde kılınacağı da dini kitaplarda mevcuttur. Bu durum Peygamber Efendimizin gününden bu tarafa böylece devam etmektedir" dedi.

"Din görevlileri ülkemizin her yerinde bu görevi yerine getirirken, cemaatin ırk, dil, mezhep ve siyasi görüşlerine bakmadan dinin ortak, birleştirici ve bütünleştirici emirlerini anlatırlar" diyen Yıldız, "Din Görevlileri mevzuat çerçevesinde görev yaparlar ve ‘din kisvesi‘ adı altında İslam dışı bir şey söylemezler. Din görevlilerini, diyaneti ve yüce dinimizi siyasi ve ideolojik anlayışlarına alet etmek kimsenin haddi değildir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA