Çorlu Sakatlar Derneği‘ne 2 Yılda 134 Tekerlekli Sandalye Hibe Edildi

Çorlu Belediyesi yürüme engelli vatandaşlara yaptığı tekerlekli sandalye yardımlarını sürdürüyor.

Çorlu Belediyesi yürüme engelli vatandaşlara yaptığı tekerlekli sandalye yardımlarını sürdürüyor. Çorlu’da yaşayan dar gelirli engelli vatandaşlara teslim edilmek üzere 20 adet tekerlekli sandalye, Çorlu Sakatlar Derneği’nde yapılan törenle teslim edildi. Bu teslimatla birlikte son iki yılda 134 tekerlekli sandalye ve 20 adet akülü araba ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmış oldu.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, ‘‘Çorlu Belediyesi olarak bugüne kadar pek çok hizmet verdik. Engellilere yaptığımız bu yardım bunlar içerisinde en anlamlı olanlardan biridir. Çorlu Sakatlar Derneği‘nin kurulduğu 1996 yılında da belediye başkanıydım. O tarihten itibaren pek çok ortak çalışmaya imza attık. Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen iki yıllık süre içerisinde toplam 134 tekerlekli sandalye ve bunların haricinde 20 adet akülü arabayı engelli vatandaşlarımıza hibe ettik. Sakatlar Derneği‘ne teslim ettiğimiz 20 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek. Ayrıca yakında hizmete girecek olan halk otobüslerinde de engelli pampaları var. Tüm engelli vatandaşlarımız şehir içi toplu ulaşımından faydalanabilecekler.‘‘ diye konuştu.

Yapılan tekerlekli sandalye yardımından dolayı teşekkür eden Çorlu Sakatlar Derneği Başkanı Suat Yaşa, ‘‘Derneğimize teslim edilen tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz. Bunun haricinde Sakatlar Derneği İlköğretim Okulu bünyesinde yapılan kapalı spor salonunun bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz.‘‘ açıklamasını yaptı.