Mehmet Akif Ersoy Çeşitli Etkinliklerle Anılıyor

Mehmet Akif Ersoy‘un ölümünün 75. yılı, İstiklal Marşı‘nın kabulünün 90. yılı dolayısıyla düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Haftası çeşitli törenlerle kutlanıyor.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari İlimler Fakültesinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, öğrenciler ve davetliler katıldı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 90 yıldır söylenen İstiklal Marşı‘nın Türk milleti adına büyük bir onur ve gurur taşıdığını söyleyerek, Mehmet Akif Ersoy‘un birlik ve beraberliğin sürmesini, Türk askerini de onurlandırarak bu günlere gelinmesini sağlayan önemli bir insan olduğunu söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan da, 2011 yılının Mehmet Akif Ersoy yılı olarak kutlandığını belirterek, tüm yıl boyunca etkinlikler yaparak milli şair Mehmet Akif Ersoy‘u genç nesillere anlatmanın önemli olduğunu vurguladı. Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ise, Mehmet Akif Ersoy‘un milli mücadele günlerinde üzerine hangi görev düştüyse başarı ile yerine getirdiğini söyleyerek, Mehmet Akif Ersoy‘u tanımak ve anlamanın herkes için yol gösterici olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından ‘Mehmet Akif‘ konulu panel düzenlendi. PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Göçgün‘ün oturum başkanlığını yaptığı panelde, Doç. Dr. Süleyman İnan ‘İstiklal Marşına Tarihi Bir Bakış‘, Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ ise ‘Kavramlarla İstiklal Marşı‘ konulu sunum yaptılar.

Kaynak: İHA