Liverpool Manchester United maçı özeti ve golleri izle

Liverpool Manchester United maçı özeti ve golleri izle. Liverpool Manchester United maçı özeti ve golleri izleyin. Liverpool Manchester United maçı özeti ve golleri izlemek için tıklayınız. İşte Liverpool Manchester United maçı özeti ve golleri izle...

Liverpool Manchester United maçı özeti ve golleri izle
Premier League'de liderlik koltuğunda oturan Manchester United, Chelsea'den sonra Liverpool'a da boyun eğdi; "Kırmızılar"da Kuyt zaferde başroldeydi..

Liverpool Manchester United maçı özeti ve golleri izleMAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

Liverpool [3 - 1] Manchester United
34' [1 - 0] D. Kuyt
39' [2 - 0] D. Kuyt
65' [3 - 0] D. Kuyt
90+2' [3 - 1] J. Hernandez

Premier League'de 29. haftanın dev maçında Liverpool ile Manchester United, kozlarını Anfield Road'da paylaştı.

Manchester United, geçen hafta Chelsea'ye deplasmanda 2-1 yenilmesine rağmen kipçisi Arsenal'in Sunderland'e takılması sonucu aradaki puan farkını maç fazlasıyla 6'ya çıkarma şansı yakalarken, ev sahibi Liverpool ise aynı sayıda (18) şampiyonluğa sahip olduğu rakibi karşısında kazanmak istiyordu.

Liverpool
Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Aurelio (24' Kyrgiakos), Gerrard, Lucas, Kuyt, Meireles (74' Carroll), Maxi, Suarez (90' Cole)

Manchester United
Van der Sar, Rafael Da Silva (76' O'Shea), Smalling, Brown, Evra, Nani (45' Hernandez), Carrick, Scholes (84' Fletcher), Giggs, Berbatov, Rooney

Dev mücadelenin 34. dakikasında ManU ceza sahasında rakiplerinden şık hareketlerle sıyrılan Suarez'in içeriye çevirdiği topu çizgi üzerinde tamamlayan Hollandalı oyuncu Kuyt, takımını 1-0 öne geçirirken, Suarez'in attığı klas çalımlar taraftarı mest etti.

39. dakikada "Kırmızılar" farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahasına Suarez'in doldurduğu topa Nani'nin hatası sonucu müsait durumda kafayı vuran Kuyt kendisinin ve takımının 2. golüne imza attı.

45. dakikada Carragher'ın sert müdahalesi sonucu Nani yerde kalırken, hakem Phil Dowd tecrübeli oyuncuya sarı kart gösterdi. ManUlu oyuncular kartın rengi konusunda hakemle tartıştı.

45+2. dakikada ise Maxi'nin sert darbesine rağmen ayakta kalan Rafael'in Lucas'a yaptığı sert hareket sonrasında sinirler gerildi. Liverpool'dan Skrtel, "Kırmızı Şeytanlar"dan da Rafael sarı kartla cezalandırılırken, Nani sahayı sedyeyle terk etti ve yerini Hernandez'e bıraktı.

Tansiyonu yüksek geçen ilk yarıyı 2-0 önde kapatan Liverpool karşısında ikinci yarıda biraz kıpırdanan ManU, 59. dakikada gole çok yaklaştı; arka direkte Berbatov'un kafa vuruşunu Meireles çizgiden çıkardı.

Çok önemli bir pozisyonda kalesini gole kapatan Liverpool, rakibine golle cevap verdi. 65. dakikada Suarez'in ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta Van der Sar'dan seken topu iyi takip eden Kuyt, hat-trick yaparken, skoru 3-0'a taşıdı.

Kuyt, Eylül 1990'da ManU karşısında hat-trick yapan Peter Beardsley'den sonra bunu başaran ilk isim olurken; Feyenoord formasıyla Willem II'ye 29 Aralık 2005'te attığı 3 golün ardından ilk kez bir lig maçında bu rakama ulaşmış oldu.

74. dakikada Liverpool'un yeni transferi Carroll, Meireles'in yerine oyuna dahil olurken, 90+2'de Hernandez'in kafa vuruşu ağlarla buluştu ve ManU skoru 3-1'e getirdi. Kalan dakikalarda skoru koruyan "Kırmızılar" güçlü rakibini 3-1 mağlup etti.

Chelsea'den sonra Liverpool deplasmanında da mağlup olan Manchester United, 29 maç sonunda 60 puanda kaldı ve 1 maç fazlasıyla 57 puanla ikinci sırada bulunan Arsenal ile arasındaki puan farkını arttırma şansını kullanamadı. Son 2 haftada kaybettiği 5 puanı büyük bir zaferle telafi eden Liverpool ise 29 maç sonunda puanını 42 yaptı ve haftayı 6. sırada tamamladı.