Aydıncık‘Ta Peygamber Efendimizin Güzel Ahlakı Anlatıldı

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde düzenlenen konferansta ‘Peygamber Efendimizin Güzel Ahlakı’ anlatıldı. Aydıncık Belediye Düğün Salonu‘nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak ilahiyatçı yazar Mahir Şahin katıldı.

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde düzenlenen konferansta ‘Peygamber Efendimizin Güzel Ahlakı’ anlatıldı. Aydıncık Belediye Düğün Salonu‘nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak ilahiyatçı yazar Mahir Şahin katıldı.

Şahin, "İnsanlarımızın iyi yetişmesi için karşısına iyi bir model koyamıyoruz. İyi bir model koyamadığımız için gençlerimiz artistleri, sporcuları, örnek alıyor. Kızlarımız sanatçıları kendilerine model olarak seçiyor. Daha başka insanlar başka arayış içerisine giriyor. Peygamber Efendimizin hayatını bilemiyor, anlayamıyor, değerlendiremiyoruz. Değerlendiremediğimizden dolayı ailemizdeki problemlerin de, toplumdaki problemlerin de kaynağını bilemiyoruz. Bilemediğimiz için bunların çözümü adına her seferinde ayrı bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için Peygamber Efendimizin hayatını örnek almalıyız.” dedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in yaratılmasının, alemlerin yaratılma sebebi olduğunu vurgulayan Mahir Şahin, “Peygamber Efendimizin hayatını anlamadan varlık gayemizi anlamayız. Bugün en gelişmiş en müreffeh toplumdaki insanlar bile bir köyümüzdeki çiftçimizin gösterdiği faziletin belki yüzde birini göstermiyor. Zenginler zenginlik içinde sefa sürerken fakirler sefalet içinde inim inim inliyor. İnsan ancak cennet düşüncesi ile böyle bir fedakarlık yapabilir. Allah rızası için bu fedakarlık yapılır." diye konuştu.

Peygamber Efendimizin gelmesiyle zekat, sadaka hayır ve hasenatların tüm topluma yayıldığına dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti: “Cahil Arap toplumu birbirlerine cömert davranmıyor, sadece bazı zenginler birbirlerine yemek yediriyordu. Fakat fakir ve yoksul insanlara hiçbir şey vermiyorlardı. Peygamber Efendimiz (SAV)‘in gelmesi ile hayır, hasenat ve zekatlar bütün topluma yayıldı. Peygamber efendimiz herkesi seviyor, herkesi o sevgi etrafında birleştiriyordu. Peygamberimiz en hayırlı ve en mükemmel bir insan, onu sevmemiz lazım. Allah‘ın rızasını o gösteriyor. İman düşüncesini bize Peygamber Efendimiz gösteriyor. Bizim bütün dertlerimizin bütün problemlerimizin çözümü ondadır. Onun hayatını kendimize örnek almamız lazım.”