Toskay‘dan Gazetecilerin Gözaltına Alınmasına Tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, "Kim muhalif ses çıkarıyorsa, alıp Silivri‘ye götürüp içeriye kapatılıyor intibası, kanaati toplumda yaygınlaştı" dedi.

Sakarya‘da ziyaretlerini sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay Sakarya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. "Ergenekon" soruşturmasının son dalgasında gazetecilerin gözaltına alınmasına değinen Toskay, MHP olarak demokrasiye dışarıdan müdahalelere ve darbelere karşı olduğunu ifade ederek, "Eğer böyle yapanlar varsa, somut kanıtlarla ispatlanabilirse, yargıda bunun cezalandırılması son derece normaldir. Biz yargının tarafsız ve adaletli olmasını istiyoruz. Bir de hızlı karar vermesini

istiyoruz. Yani gözaltına almalar, tutuklamalar, vesaire başlı başına bir cezaya dönüşmemeli. Bundan kaygımız var" diye konuştu.

"Kim muhalif ses çıkarırsa alıp Silivri‘ye götürüp içeriye kapatılıyor intibası, kanaati toplumda yaygınlaştı. Bu demokrasimiz açısından kabul edilebilecek bir şey değil" diye devam eden Toskay, "Yani şuanda bir takım insanları alıyorsunuz, muhalif diye götürüyorsunuz. Burada bütün toplumda bir şüphe var; ‘acaba itiraz edenlerin muhalefet edenler, iktidarı eleştirenler kasıtlı olarak mı götürülüyor; yoksa hakikaten bir suçları mı var‘ konusu var vatandaşın kafasında. Toplumda ciddi bir şüphe var. Bunlar

demokrasi ile bağdaşır bir olay değil. Biz de bu konuda açıkça kaygılıyız. Demokrasinin geleceği açısından. Eğer sistemli bir şekilde bu böyle yapılıyorsa, bir müddet sonra toplumda ses çıkmaz. Ama toplumda sesin çıkmaması demek, sorunların çözüldüğü anlamına, toplumun sindirildiği anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Toskay, son olarak, "Türk toplumunu kimse korku imparatorluğu olarak sindiremez. İktidarda bulunanlar bu gerçeği kafasına iyi kazımalı" dedi.

Kaynak: İHA