Karaca’Nın Vurulmasına Körfez Avcıları Tepki Gösterdi

Balıkesir’in Edremit Körfez Avcı Kulüpleri Birliği üyesi başkanlar, karacanın vurulmasına büyük tepki göstererek, bunu yapanların avcı değil, insanda olamayacağını bildirdiler.

Olaya büyük tepki gösteren Körfez Avcı Kulüpleri Birliği üyesi başkanlar, Hal arkasında bulunan kulüp lokalinde basına açıklamalarda bulundular.

Merkez Avcılar Kulübü Başkanı Sedat Osmanoğlu, Edremit Avcılık Ve Atıcılık Öğretim Gençlik Kulübü Başkanı Coşkun Taşkın, Altınoluk Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Yavuz Ağaçdelen, Dereli Köyü Avcılık ve Nişancılık Derneği Başkanı Yılmaz Tezcan bu üzücü olay ile bölgemizdeki avcıların büyük zan altında kaldığını, bu nedenle açıklama yapma gereği duyduklarını belirttiler

Olayın Edremit sınırları içinde olmadığına dikkat çeken başkanlar şunları söylediler: “Birliğimizin aşırı duyarlı olduğu bu konuda mağdur duruma düşürülmesi neticesinde konu detaylı olarak incelenmiştir. Avcılar bunu yapmaz. Karaca Çanakkale’nin Asos sahil yolunda, Mercan Sitesi yanında Ahmetçe köyü altında duyarlı iki vatandaşımız tarafından başında tasması olmayan yoz sokak köpekleri olduğu görülmüştür. Konu hemen Edremit Doğa ve Koruma ve Milli Parklar Mühendisliğine bildirilmiş ve ‘Çanakkale bölgesine karışamayacakları ve bu nedenle karacayı Altınoluk’ta teslim alabilecekleri ‘isteği üzerine, Altınoluk’ta yetkililere teslim etmişlerdir. Durum bu noktada iken, olayın Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Kazdağı hudutlarında cereyan etmiş gibi gösterildiği görülmektedir. Avcılarımız kanunlara saygılıdır. Av yasağı da vardır. 20 - 27 Şubat tarihlerinde oanr kişilik ekiplerle farklı yer ve zamanlarda yaptıkları yürüyüş avlarında onlarca karaca ile karşılaşılmış ve hiç birine doğrultulmamıştır. Bu konudaki somut tespit, bu yürüyüş avlarının bazılarına iştirak eden Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerince de yerinde tespit edilmiştir. Bu konu ile ilgili olarak Edremit Merkez Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü’nün bir faaliyeti olarak II.Başkanı Öğr.Gör.İlhan Deveci’nin karaca konusundaki hassasiyetimizi vurgulayan ve birliğimizin görüşünü de yansıtan eğitici belgesel nitelikli film uzun zamandır tüm ülke avcılarını bilinçlendirmek amacı ile net ortamında tüm ülke genelinde yayınlanmaktadır. Karacanın bulunduğu tarihte kış şartlarının ağır geçtiği ve bu nedenle aşağılara indiği tespiti doğru değildir. Karacanın bu anlamda aşağılarda bulunmasının nedeni korunması vesilesi ile bol popülasyona sahip olmasıdır. Türünün yok olmaya yüz tuttuğu ifadesi de bir diğer yanlış tespittir. Sürdürülebilir avcılığın ancak sivil toplum kurumları ile el ele ve işbirliği içerisinde yapılabileceği ve bu anlamda avcılara karşı oluşan önyargıların ve yanlış karalama çabalarının kaldırılması gerekir.”

Kaynak: İHA