Çalışanlar Sigortalanıyor, Türkiye Kazanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bölge Müdürü Yüksel Yaşar, Bursa‘da 2010 yılında 525 bin 575 çalışanın sigortalandığını belirterek, "Kayıtlı çalışan oranımız yüzde 21 arttı" dedi.

Çalışma hayatının barış, huzur ve verimlilik içerisinde devam etmesi için Alo 170 İletişim hattının faaliyette olduğunu söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bölge Müdürü Yüksel Yaşar, vatandaş odaklı çalıştıklarını söyledi. Vatandaşların sıkıntılarını en kısa zamanda çözmek için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Yaşar, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bölge müdürlüğünün Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki eski emekli sandığı binasına taşınacağını ifade etti.

"İŞ KAZALARI AZALIYOR"

Fevzi Çakmak Caddesi‘nde vatandaşlara daha rahat ve kolay ulaşılabilir bir mekanda hizmet vereceklerini dile getiren Yaşar, bölge müdürlüğü personeline yönelik kişisel gelişim eğitimleri de verildiğinin altını çizdi. Yaşar, iş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemek istediklerini belirtti. İş kazalarına yönelik uygun projeler geliştirdiklerini belirten Yaşar, "Bazı inşaat firmalarında 2010 yılında bir proje çalışması yaptık. Yapılan tetkikler sonucunda hiçbir inşaat şirketinde ölümlü kazalar meydana

gelmedi. Bu projeler Bursa‘da yaygın hale gelecek. 2009 yılında iş kazası ve meslek hastalarının yüzde 25 azaldığını vurgulamak isterim. Bu oran ülke genelinde de azalıyor" diye konuştu.

BİR GÜNDE İŞLETME BELGESİ

Bursa‘da 2009 yılında 49 bin olan kayıtlı işyeri sayısının 2010‘da 55 bin olarak yüzde 12 arttığnı kaydeden Yaşar, 2010 yılında sigortalı çalışan sayısının yüzde 21 artarak 525 575‘e yükseldiğini vurguladı. Daha önce 1,5 ay içerisinde verilen işletme belgelerini geçici olarak 1 günde çıkartabildiklerini söyleyen Yaşar, "Bölgemize bağlı işyerlerine talepleri halinde 1 gün içinde geçici işletme belgesi de veriyoruz. İş sağlığı ve güvenliğine aykırı bi durum olmazsa bu işletme belgelerini kısa zamanda

kesinleştiriyoruz. Bu hizmet daha önceden 1,5 ayda yapılıyordu. Bu süreyi azaltarak vatandaşın zaman kaybını da önlüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA