Tarihi Çınar Ağacının Etrafında Pazar Kurulacak

Manisa Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin‘in bir süre önce girişimleri ile gündeme gelen ve çevre düzenlemesi yapıldığı takdirde bölge halkının vazgeçilmezlerinden biri olacağı düşünülen Tekeler köyündeki tarihi çınar ağacına gezi düzenlendi.

Geziye, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesine konferans vermek üzere gelen Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Seçmen, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. İsmail Taşlı ve fakülte öğrencilerinin katıldığı gezide tarihi çınar ağacı incelendi.

Tarihi çınar ağacının çevresinde köy pazarı kurulması ve tarihe sahip çıkma adına çalışma yürüttüklerini açıklayan Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, şunları söyledi: "Şu an gördüğünüz bu tarihi ağacın 2 bin yıllık olduğu belirtiliyor. Biz de, Demirci Kaymakamlığı olarak görünce insanları şaşırtan bu tarihi dokuya sahip çıkma adına bir proje hazırladık. Projemizde buraya gelen ziyaretçilere asırlık ağacımızın gölgesinde oturarak çay içmeye, piknik yapmaya ve bölge turizmi açısından büyük kazanç sağlayacağı

düşüncesiyle yola çıktık. Projemiz tamamlandığında en başta köyümüzdeki vatandaşlar da nasibini alacak."

Ev hanımlarının buraya gelen ziyaretçilere ekmek, gözleme gibi yöresel ürünleri sunacağını anlatan Sezgin, şöyle konuştu: "Kadınlarımız bu sayede hem ev bütçesine katkı sağlayacak hem de zengin bir yemek kültürüne sahip mutfağımızı tanıtacak. Bunun yanı sıra köyde yetişen ürünlerin satışı yapılacak. Bu tarihi ağacımız sayesinde sadece tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köyümüz, turizm sayesinde ek gelir şansı yakalayacak."

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Seçmen de, 2 bin yıllık olduğu belirtilen ağacın tekrar yaş araştırmasının yapılmasının yerinde olacağını belirterek, yapılan araştırmalarda ağacın yaşının daha da eski olabileceğini söyledi.

Geziye katılan fakülte öğrencileri de ilk defa bu şekilde görsel bir ağaç gördüklerini çevre düzenlemesi yapıldığı takdirde bölge halkının buraya gelebileceğini belirttiler.

Kaynak: İHA