İl Sağlık Müdürü Albayrak‘tan Vatandaşa Evde Sağlık Hizmeti Uyarısı

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Rüstem Albayrak, aile hekimliği ve evde sağlık hizmeti uygulamasında, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Dr. Albayrak, "Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmalarını istiyoruz. Bu çalışmalar sırasında kesinlikle evde iğne yapılmaz. Evinize gelen sağlık personelinin kimliğini sorun, evde sağlık hizmeti yapmaya gelenlerin yaka kartında Sağlık Bakanlığı logosunun olup olmadığına dikkat edin. Eğer şüphelendiğiniz bir durum oluşmuşsa derhal emniyet güçlerinden ve bizlerden yardım isteyin." uyarısında bulundu.

İl sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu‘nda basın toplantısı düzenleyerek çalışmaları hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Albayrak, ambulans hizmetleri, yeni açılacak hastane ve diğer sağlık konularına değindi.

"ŞARTLARI UYGUN HASTALARIMIZA AMBULANS HİZMETİ ÜCRETSİZDİR"

İl Sağlık Müdürü Dr. Albayrak, hastanede yatan vatandaşların ambulans hizmetlerini alma şartlarını taşıması durumunda hastane ve 112 Acil Sağlık hizmetlerinin hasta nakil işlemlerini ücretsiz yapmak zorunda olduğunu dile getirdi.

"YENİ HASTANE ÇOK MODERN OLACAK"

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nin yerine yapılacak olan hastane projesinin anlatan Albayrak, "Yeni hastanemiz tek kişilik odalar halinde, çağın gereklerine uygun, en son teknolojiyi içeren şekilde olacak. Bizce olması gereken de bu. Hem çalışanlar hem de hizmeti alan vatandaşlarımız açısından gerçekten en son donanımda olacaktır." dedi.

Albayrak, yeni hastanenin 400 yatak kapasiteli ve 5-6 bin metrekare alana oturan 10 katlı bina tarzında olacağını kaydetti.