Hayırsever İşadamı Ali Kütük Gemlik’Te 29 Derslikli Okul Yaptırıyor

Bursa’nın Gemlik ilçesinde Belediye ile Kütük Mermer ve Ak İnşaat Grubu işbirliğiyle yapılacak 29 derslikli Mustafa Kemal İlköğretim Okulu‘nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde Belediye ile Kütük Mermer ve Ak İnşaat Grubu işbirliğiyle yapılacak 29 derslikli Mustafa Kemal İlköğretim Okulu‘nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Muhsin Özlükurt, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Gemlik Belediye Başkan vekili Refik Yılmaz, hayırsever işadamı Kütük Mermer ve AK İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kütük ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen ile diğer yetkililer katıldı.

"Benim en mutlu olduğum günlerden biri” diyerek konuşmasına başlayan hayırsever işadamı Ali Kütük, en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Okuyamamanın üzüntüsünü uzun yıllar hep yaşamakta olduğunu belirten ve İlkokul diplomasını dışarıdan imtihana girerek aldığını ifade eden Ali Kütük, "70’in üzerinde öğrenciye burs sağlıyorum ve bununla da iftihar ediyorum. Gemlikli çocuklara ve doğacak çocuklara bu okulun hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz’da, eski başkan Fatih Mehmet Güler’e okulun bu aşamaya gelmesinde gösterdiği çalışmasından dolayı teşekkür etti. Yılmaz, Gemlik Belediyesi olarak eğitim alanında katkılar sağladığını belirterek Atatürk okulu, üniversite içinde bulunan erkek öğrenci yurdu, denizcilik yüksekokulunun bitirildiğini, Büyükşehir Belediyesi tarafından okulların faydalanması için spor salonunun bitirilmekte olduğunu, ayrıca okul bahçelerinin asfalt yapıldığını dile getirdi. Yılmaz, "Cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz bu okuldan yetişecekler. Manastır bölgemize 3 park projemiz var, hızla hayata geçirilecek. Çarşı deresi ıslah projesi çıktı, Büyükşehir belediyesinin yapmakta olduğu kanalizasyon çalışması sürüyor. Cihatlı köyü arazisinde bulunan ve hazineye ait 30 dönüm alanı 200 yataklı modern hastane için düşünüyoruz." dedi.

OKULA ‘ALİ KÜTÜK‘ İSMİ VERİLDİ

Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, okula katkı sağlayan herkese teşekkür ederken okulun kaba inşaatını yapacak olan hayırsever Ali Kütük’e de seslenerek, "Kendisine teşekkür ediyorum, inşallah ince işlerini de yaparak okulu bize tamamlar. Gemliğimize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik’te, okul inşaatını yaptıracak olan Ali Kütük’ün ricasını kamuoyuna açıklayarak, "Mustafa Kemal Atatürk zaten gönüllerimizde yaşıyor ve her yerde yaşatmaya devam edeceğiz. Ancak bu okula hayırsever vatandaşımız Ali Kütük’ün ismini verelim." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından hayırsever işadamı Ali Kütük’e Gemlik Kaymakamı Bilal çelik tarafından teşekkür plaketi verilirken proje katkısı sağlayanlara da Büyükşehir Belediye Başkan vekili Muhsin Özlükurt ve Gemlik Belediye Başkan Vekili Yılmaz tarafından teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra kesilen kurbanın ardından katılımcılar hep birlikte harç butonuna birlikte bastılar. Mustafa Kemal İlköğretim Okulu olarak temeli atılan okulun isminin önümüzdeki günlerde belediye meclis kararıyla Ali Kütük İlköğretim Okulu’na dönüştürülmesi bekleniyor.