Ordu Smmm Odası ‘Torba Yasa‘yı Masaya Yatırdı

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel, kamuoyunda ‘Torba Yasa‘ olarak bilinen yasa ile vergi ve SGK borcu bulunanlara kolaylıklar getirilmesinin, vergisini zamanında ödeyen mükelleflere haksızlık olduğunu belirterek, "Vergisini zamanında ödeyen mükelleflere de bir takım kolaylıklar getirilmelidir" dedi.

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Mart ayının 3. Yönetim Kurulu toplantısını Ünye‘de yaptı. Toplantıda meslektaşlarına bir konuşma yapan Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel, 6111 sayılı torba yasa ile ilgili görüşlerini açıkladı.

6111 Sayılı Yasa İle vergi ve SGK borcu olanlara adeta af getirildiğini kaydeden Yüksel, "Aflar vergisini zamanında ödeyen mükellefleri cezalandırıyor. Vergisini zamanında ödeyen mükellefler için de kolaylık veya onların çeşitli vergi yüklerinde indirime gidilmesi gerekir. 6111 sayılı yasa ile getirilen yapılandırmanın ekonomik kriz dönemlerinde finans güçlüğü çeken birikmiş vergi ve SGK borçları yüzünden iş yapamaz hale gelen esnafı zor durumdan kurtarması açısından ise olumlu buluyoruz. Ancak dürüst mükelleflerde korunmalıdır" dedi.

Kaynak: İHA