Chp Sinop Kadın Kolları‘ndan ‘İktidara Yürüyüş Çayı‘

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, dünyanın hiçbir ülkesinde genç işsizlik oranının Türkiye‘deki kadar olmadığını, TÜİK rakamlarına göre genç işsizlik oranının yüzde 26 olduğunu söyledi.

CHP Sinop Kadın kolları tarafından bayanlara yönelik ‘İktidara Yürüyüş Çayı‘ düzenlendi. Otel Melia Kasım‘da gerçekleştirilen etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Engin Altay, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP İl Başkanı Mustafa Acun, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hacer İnceoğlu, CHP‘nin ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partili bayan katıldı.

Partili bayanlar, CHP Genel Başkanı Engin Altay ile beraberinkileri salona girişleri sırasında büyük bir coşkuyla ve tezahüratla karşıladı. Programda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay hükümete yüklendi. Hem Türkiye, hem de kadınların CHP‘nin iktidarında rahat bir nefes alacağını dile getiren Altay, CHP‘yi iktidara taşıyacak olanların kadınlar ve gençler olduğunu söyledi. Altay, "Türkiye‘nin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarınız ve torunlarınıza gerçekten yaşanabilir bir Türkiye

bırakabilinceye kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Dün biliyorsunuz şehitlerimizi anma günüydü. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şehit kanları ile sulanmış bu topraklarda yeni şehitlerin verilmemesinin teminatı CHP iktidarı olacaktır. Anne çocuğunun geleceğini düşünerek ölür. Bu vesileyle torunlarınızın çocuklarınızın geleceği için kaygılı olduğunuzu biliyorum" dedi.

Dünyanın hiçbir ülkesinde genç işsizlik oranının Türkiye‘deki kadar olmadığını söyleyen Altay, "Bu veriler Türkiye İstatistik Kurumu‘nun (TÜK) rakamları. Yani devletin kendi rakamları. Türkiye‘de genç işsizlerin oranı yüzde 26. Bu gidişe seyirci kalma şansımız yoktur" diye konuştu.

Kaynak: İHA