Baykal, Ergenekon Savcılarına İfade Vermeyecek (2)

Odatv muhabiri İklim Bayraktar’ın taciz iddiaları nedeniyle Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadeye çağrılan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, yaşanan süreci dikkatle takip ettiklerini söyledi.

Odatv muhabiri İklim Bayraktar’ın taciz iddiaları nedeniyle Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadeye çağrılan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, yaşanan süreci dikkatle takip ettiklerini söyledi. Yargı sürecinin devam ettiğine işaret eden Baykal, isim vermeden “İstanbul’daki davanın şikayetçi ya da mağduru durumuna girmemek için gelecek bir ifade davetine cevap vermemizin söz konusu olmayacağını savcılığın ve kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.” dedi.

    Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Baykal, iftiraya mağdur kaldığını savunurken, “Maruz kaldığımız bir iftira dolayısıyla Ankara’daki yetkili yargı organlarında başlattığımız bir hukuki süreç halen işletilmektedir. Bilindiği gibi bu iftiranın kamuoyuna yansıtılması, yürütülmekte olan başka bir soruşturmanın kapsamında gerçekleştirilen bazı telefon kayıtlarının hukuka aykırı olarak medya organlarına sızdırılması ile sağlanmıştır. Hukuki delil niteliği taşımasa da kamuoyuna yansıyan telefon kayıtlarını, ifade tutanaklarını, ortaya atılan iddiaları ve yorumları dikkatle değerlendiriyoruz. Buna ek olarak resmi makamların ve yargı mercilerinin bize verebilecekleri iftira ve davası ile ilişkili her türlü bilgi ve belgeyi göz önünde tutacağımız, yargı organlarına tam bir saygı anlayışı içinde onlarla işbirliği yapacağımız açıktır.” görüşünü dile getirdi.

    Baykal, Odatv yazarlarına yönelik Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında mağdur ya da şikayetçi sıfatıyla ifade vermeyeceğini de belirtti. Baykal, şu görüşlere yer verdi: “Şu ana kadar ortaya atılan iddialar, ifadeler ve kanıtlar dikkate alınınca Ankara’daki yetili yargı organlarında ele alınması gereken iftira davasının genişletilerek İstanbul’daki başka bir dava çerçevesinde taşınması haklı gösterecek bir bulguya rastlanmadığı açık bir gerçektir. Bu durumda İstanbul’daki davanın şikayetçi ya da mağduru durumuna girmemek için gelecek bir çağrı ile ifade vermemizin söz konusu olmayacağını savcılığın ve kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.”