Myanmar’Daki Türk Okulu ‘Ufuk’ Meyve Verdi

Myanmar’daki Türk okullarından Uluslararası Ufuk Koleji’nin mezuniyet töreni büyük ilgi çekti.

Myanmar’daki Türk okullarından Uluslararası Ufuk Koleji’nin mezuniyet töreni büyük ilgi çekti.

    Myanmar’ın eski başkenti Yangon’daki Türk okullarından Uluslararası Ufuk Koleji’nin mezuniyet töreni büyük ilgi çekti. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan ve ilgiden dolayı sabah ve öğle seansı olmak üzere iki kere tekrarlanan programda öğrenciler yıl boyunca kazandıkları bilgi, beceri ve hünerlerini sergiledi.

    TÜRK ÖĞRETMENDEN BURMACA ŞARKI

    Komşu ülke Tayland’dan gelen misafirlerle Nepal ve Bangladeş’in büyükelçilerinin de katıldığı törende öğrenciler tiyatro, şarkı ve dans gibi becerilerini ustalıkla sergiledi. Törende iki büyük sürpriz de vardı. Uzun süredir Myanmar’da görev yapan bir Türk öğretmen, misafirlere Burmaca şarkı söylemeye başlayınca alkış tufanı koptu. Törenin sonuna doğru iki Türk beden eğitimi öğretmeninin hazırladığı ‘gölge pinpon maçı’ izleyenleri kahkahadan kırdı geçirdi.

    Törenden sonra Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonlarına konuşan bir veli ve bir öğretmen okulu ve verdiği eğitimi öve öve bitiremedi.

    Ufuk Koleji Müdürü Yılmaz Arı, 2000 yılından beri Türk okullarının Myanmar’da eğitim verdiğini ve bu süre zarfında 7 kampüse ulaştıklarını söyledi.