Şevket Yılmaz‘da Böbrek Haftasında Hastalara Hediye Dağıtıldı

Bursa‘da, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Böbrek Haftası dolayısıyla diyaliz hastalarına hediye dağıtıldı.

Dünya Böbrek Gününü çeşitli faaliyetlerle kutlayan Şevket Yılmaz Hastanesi Nefroloji Kliniği, hastalara broşür, kalem, tişört, kupa gibi çeşitli hediyeler dağıttı. Nefroloji Kliniği Şefi Doç. Dr. Serdar Kahvecioğlu tarafından dağıtılan hediyeler hastalara moral olurken bir yandan da hastalar doktorlarıyla sohbet etme imkanı buldu.

Türkiye‘nin kronik böbrek yetmezliği ile mücadele alanında sayılı hastanelerinin başında gelen Şevket Yılmaz, ayrıca "Kronik Böbrek Yetmezliği Hasta Okulu"nu açarak bu alandaki iddiasını perçinledi. Okul hakkında bilgi veren Kahvecioğlu, kronik böbrek yetmezliğinin ülkemizde sık rastlanan bir rahatsızlık olduğunu, hastaları bilgilendirmek için böyle bir birim oluşturduklarını kaydetti. Hastalığın karakteristik özeliğine paralel olarak açtıkları okulda verilen eğitimin sürekli olduğunu vurgulayan Kahvecioğlu, "Okulumuzda hastalara bir yıllık temel eğitim veriliyor. Temel eğitimin ardından hastaların rahatsızlıklarına göre gruplar oluşturarak eğitimin devamını sağlıyoruz. En önemli gayemiz hastalık son aşamaya gelmeden, yani diyalize gerek kalmadan gerekli tedbirleri alıp hastalığın hızını yavaşlatmaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA