Van Add‘den Van Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi‘ne Ziyaret

Van Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Murat Yiğit ve dernek üyeleri, Van Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi‘ni ziyaret etti.

Bölgede yaşanan kadın sorunları ile ilgili fikir alış verişinde bulunduklarını ifade eden ADD Başkanı Murat Yiğit, birlikten kuvvet doğacağını söyledi. Kadınlara yönelik köylerde çalışmalar yapacaklarını belirten Yiğit, "İstiyoruz ki hep birlikte çalışalım. Sizler de çok önemli bir görev üstleniyorsunuz. Kadınların birçok sıkıntıları var. Bunları birlik içerisinde çözmek istiyoruz. Kadınların sorunları ve çözümü ile ilgili köylerde bir çalışma yapacağız. Burada tespit ettiğimiz sorunları gerekli yerlerle görüşüp, çözüm bulmaya çalışacağız" dedi.

Van Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi gönüllü avukatlarından Badia Özgökçe ise, bölgede kadınların en büyük sorununun şiddete maruz kalması olduğunu belirtti. Kadınların kendi haklarını savunamadığını ifade eden Özgökçe, "Kadınların bir çok sorunu var. Eğitim, sağlık ve ekonomi gibi. Ancak en büyük sorun şiddettir. Bu bölgede kadınların imkanları oldukça kısıtlı. Kendi haklarını savunamıyorlar. Bize en çok adliyeye intikal etmiş olaylarla ilgili başvuru yapılıyor. Onları da adli merciler talep ediyor ve biz de başvuruları alıyoruz. Yoksa kadına kalsa tek başına gelip bize başvuramaz. Çünkü eşinden, ailesinden, babasından ve kardeşinden korkar. Hedefimiz bütün kadınlara tek tek ulaşmak ve onları her konuda bilgilendirmektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA