Dünya gençleri Trabzon‘da sevgiye yürüdü

Trabzon’un kurtuluş etkinlikleri kapsamında Türkiye‘nin 81 ili ve 36 ülkeden gelen 150 gencin katılımı ile yapılan 1. Türkiye Gençlik Buluşması sona erdi. 23-27 Şubat tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenen gençlik buluşması, Spordan Sorumlu Dev

Dünya gençleri Trabzon‘da sevgiye yürüdü


Trabzon Belediyesi ile Belediye Gençlik Meclisi öncülüğünde dünyaya sevgi ve barış mesajları vermek, gençliğin sorunlarını paylaşmak için bir araya gelen 150 genç, Uzun Sokak’tan başladıkları yürüyüşlerini Trabzon Belediyesi önünde tamamladı. Ellerinde Türkiye ve kendi ülkelerinin bayraklarını taşıyan gençler, ‘‘Gelecek gençlerle şekillenecek‘‘ şeklinde slogan attı. Gençler, ayrıca yürüyüş boyunca Türkiye ve Trabzonspor lehine de tezahüratta bulundu.

Yürüyüşte gençlere Bakan Faruk Özak’ın yanı sıra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür de destek verdi.
Yürüyüşün tamamlandığı belediye binası önünde kemençe eşliğinde horon oynayan Türk ve yabancı uyruklu gençler, havaya barış ve sevgi balonları uçurdu.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak gençlere verdikleri önemden bahsetti.
Yabancı uyruklu gençlerden burada kurdukları dostlukları unutmamalarını isteyen Özak, Libya’daki olaylar değindi: “Libya‘da bir olay var ve Türkiye‘ye herkes ibretle bakıyor. 45 ülke diyor ki, benim de oradaki işçimi, memurumu acaba Türkiye getirebilir mi? İşte Türkiye bu halde. Türkiye orada dünyadaki en büyük tahliye operasyonu gerçekleştiriyor. Türkiye‘de yaşadığınız için kendinizle gurur duyun. Sizleri seviyoruz, sizlere güveniyoruz.”