EMİTT’de Kapadokya standı büyük ilgi gördü

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Turizm Merkezi‘nde gerçekleştirilen "15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı"nda (EMITT) Kapadokya‘nın kültür ve turizm değerlerini tanıttıklarını ifade etti. Vali Savaş, Kapadoky



Kapadokya‘nın sahip olduğu turizm potansiyeliyle çok zengin bir yöre olduğunu belirten Vali Savaş, "Kapadokya, peribacaları, yeraltı şehirleri, vadileri gibi doğal güzellikleri üzerinde Hititler, Asurlular, Hıristiyanlık dönemi ve İslam kültürünü yaşamış ve bunu coğrafyasında yaşatan bir bölge, termal turizm potansiyelimiz var. Hacıbektaş Veli‘nin ünü, şöhreti ve etkisi bugün Türkiye coğrafyası dışına taşmıştır." dedi. Vali Savaş, tanıtıma özel bir önem ve çaba göstermek gerektiğini kaydederek, "Kapadokya‘nın tanıtımındaki en büyük avantajı, Kapadokya‘yı dünyanın tanıyor olmasıdır. Hacıbektaş Veli‘yi de dünya tanıyor. Termal turizmde ise Kozaklı, Türkiye‘de bilinen bir bölge haline geldi." diye konuştu.

Kapadokya‘nın kültür ve turizm değerini EMITT Fuarı‘nda tanıttıklarını dile getiren Savaş, şunları kaydetti: "Valilik ve bünyesindeki Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) ile birlikte Destination Cappadocia adıyla konsept bir stant kurduk. Stant çevresinde ise Kapadokya‘da faaliyet gösteren balon firmaları, turizm acenteleri ve yerel yönetimler bulunuyor. Bizim standımız içinde ise Kapadokya‘da faaliyet gösteren turizm işletmeleri ve belediyeler broşür, katalog, CD ve kitaplarla tanıtımlarını yapmaktalar. Standımız binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Kapadokya‘nın yurt içinde olduğu gibi yurt dışında tanıtımı da önemli. Özellikle Berlin‘deki fuar bizim için önemli olacak. Dernek ve acentelerimiz yurt dışlında birçok fuara katılarak tanıtımlarını yapmaktalar. Biz de bu fuarlarda yer almak istiyoruz. Kapadokya, yurt dışında daha etkin tanıtılacak."

Kapadokya‘da turizm sezonunun 12 ay olduğunu vurgulayan Vali Savaş, "Kapadokya kültür turizmini yaşamaktadır ki dört mevsim büyüleyici güzelliğiyle ziyaretçilerini hayran bırakmaktadır." dedi. Kapadokya‘da termal ve kış turizminin de bölgeyi hareketlendireceğini belirten Vali Savaş, şöyle devam etti: "Kapadokya‘ya gelen turistlerin kalış süresi önemlidir. Kapadokya‘da alternatif turizm aktivitelerini geliştirerek, azami 4- 5 gün olan kalış süresini daha da uzatılmalıyız. Bölgesel bazda düşünmeliyiz. Termal turizmle bölge kışın da canlı hale geldi. Kayseri‘yi de bir bütün olarak Kapadokya turizminde düşünmemiz gerekir. Kapadokya‘ya gelen turistler bir saatte Erciyes‘e ulaşabilirler. Kapadokya Erciyes‘le bütünleştiğinde Erciyes Master Projesi‘nin tamamlanmasıyla birlikte bölge kış mevsiminde de canlılık kazanacaktır."

Vali Savaş, EMITT 2011‘de Kapadokya standının ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.