Çin, Mısır’a destek verdi, dış ülkelerin karışmasını istemedi

Çin, Mısır’daki olaylarla ilgili olarak, Kahire’nin sosyal istikrar ve kamu düzenini yeniden sağlamaya yönelik çabalarını desteklediğini belirterek, Mısır’ın işlerinin kararının, dış ülkelerin müdahalesi olmadan bu ülke tarafından bağımsız bir şekilde ver



Çin Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Ma Zhaoxu, Pekin’deki olağan basın toplantısında yaptığı konuşmada, Mısır tarafının, sosyal istikrar ve kamu düzenini yeniden sağlamaya yönelik çabalarını desteklediğini söyledi. Çin ve Arap ülkesi arasındaki bağların gelişmesinin etkilenmemesini arzuladığını kaydeden Ma, Çin’in Mısır’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

Mısır’ın Afrika ve Arap dünyasında büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Ma, Mısır’ın istikrarının tüm bölgenin barış ve istikrarını ilgilendirdiğini ifade etti. “Mısır’ın, bu zor zamanı uygun biçimde çözme akıl ve kapasitesine sahip olduğuna inanıyoruz.” diyen sözcü Ma, Pekin’in Kahire ile geleneksel dost ve stratejik işbirliği ilişkilerine değer verdiğini dile getirdi. Ma, ikili ilişkilerin sağlam ve istikrarlı bir şekilde gelişmesinin devamını arzuladıklarını da vurguladı.

Ma ayrıca, Çin’in Mısır’a 8 uçak göndererek, 360’ı Hong Kong, Tayvan ve Makao olmak üzere bin 800 Çin vatandaşının 31 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında geri getirdiğini de hatırlattı.