Alparslan Yibo, Depremzede Öğrencilere Kucak Açtı

Van’da yaşanan depremin ardından eğitimlerine ara veren öğrencilerden Muş`a gidenler, ders başı yaptı.

Alparslan Yibo, Depremzede Öğrencilere Kucak Açtı

Van Milli Eğitim Müdürlüğü ile Muş Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde velilerin istekleri doğrultusunda Muş’a gönderilen öğrencilerden bazıları Alparslan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO)’nda ders başı yaptı. Milli Eğitim Müdür vekili Turgut Karakış, Muş’ta 600 depremzede öğrenci için yer ayırdıklarını söyledi.

Alparslan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Müdürü Hüsnü Deniz, Van’dan 12 öğrenci geldiğini belirterek şunları söyledi: “Depremzede öğrencilerimizden şuana kadar bize 12 kişi geldi. Biz bu öğrencilerimizi sınıflara yerleştirip, eğitimlerine devam etmelerini sağlıyoruz. Öğrencilere okulumuzun imkânlarını kullanarak, kıyafet, ayakkabı ve kırtasiye malzemesi aldık. Bunun yanı sıra okulumuzda pansiyon olduğu için öğrencilerimize öğlen yemeği konusunda da yardımcı oluyoruz. Biz Alparslan YİBO idarecileri ve öğretmenleri olarak bu öğrencilerimizi kendi öğrencilerimiz arasında en iyi şekilde misafir edeceğiz.”
Öğrenciler arasında uyuşmazlık olmadığını belirten Deniz, uyum sıkıntısı olan öğrencileri rehberlik servisinde bulunan rehber öğretmenlere yönlendirip sıkıntılarını çözdüklerini vurguladı.

Van’da yaşanan deprem dolayısıyla ailesi ile birlikte geçici olarak Muş’a yerleştiklerini söyleyen Gülbeyaz Sarp isimli öğrenci okullarından memnun olduklarını ifade etti. Öğretmenlerin ve arkadaşlarının kendilerine çok iyi davrandığını belirten Sarp, “Okulda yeni öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız oldu. Bana ve benim gibi Van’dan gelen öğrencilere çok iyi davranıyorlar. İnşallah eğitimimizin geriye kalan kısmını burada tamamlayacağız.” diye konuştu.

Okulun maskotu haleni gelen ve öğretmenler tarafından el üstüne tutulan Eda Solmaz isimli öğrenci ise Van’da yaşanan depremi anlattı. Deprem olduğu esnada ailesi ile birlikte evde olduklarını ifade eden Solmaz, depremden çok korktuğunu vurguladı.