Vali Çiçek'ten Engelliler Spor Kulübü'ne Ziyaret

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü`nü ziyaret etti.

Vali Çiçek'ten Engelliler Spor Kulübü'ne Ziyaret
Vali Çiçek ziyarette yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programının yoğunluğumdan dolayı kulübü ziyarete gelemediğini belirterek, kendilerini unutmadığını ve ancak bu vesileyle ziyarete gelebildiğini söyledi. Engellilerin başlattığı mavi kapak kampanyasına valilik olarak destek verdiklerini anlatan Çiçek, kendisi ve valilikte çalışan personel tarafından toplanan 5 bin kapağı getirdiğini belirterek, engellilerin gününü kutladı. Valilik olarak her zaman engellilerin yanında olduğunu veolmaya devam edeceklerini ifade eden Çiçek, "Iğdır`da bütün engellilerimize yardımcı olmak için çalışıyoruz. Devlet olarak sonuna kadar arkanızdayız. Bizim için engellilerin normal insanlardan hiçbir farkı yoktur. Sizin sorunlarınızı çözmek bizim en birinci vazifelerimizden birisidir. Her zaman kapım sizlere açıktır" dedi.

Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Başkanı Garip Samançi ise, "Iğdır`da bazı kurum ve kuruluşlarda bulunan engelli rampaları engellilere uygun yapılmamış. Bu konu üzerinde yardımlarınızı bekliyoruz. Şimdiye kadar 1 ton kapak topladık. Bize destek veren başta Sayın Valimiz ve bütün Iğdır halkına teşekkür ediyoruz. Bu kapaklarla tekerlekli sandalye alacağız" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Vali Çiçek, engelliler için uygun olmayan rampaların kırılarak uygun hale getirileceğini belirtti. Ziyarette Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim de hazır bulundu

Kaynak: İHA