Şair Metin Metin Altıok'un kızından çarpıcı iddia
Sivas katliamında katledilen Şair Metin Altıok'ın kızı Zeynep Altıok, babasını öldü zannedilerek cesetlerin yanına atıldığını söyledi

Habertürk'te yayınlanan Teke Tek bu hafta Sivas katliamında ölen sanatçıların kızlarını konuk etti. Sivas katliamının masaya yatırıldığı programda Şair Metin Altıok'ın kızı Zeynep Altıok'un anlattıkları ise katliamın boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.
ÖLDÜ ZANNEDİLEREK CESETLERİN YANINA ATMIŞLAR
Fatih Altaylı'ya konuşan Zeynep Altıok, babası Metin Altıok'un katliamdan sağ kurtulduğunu ancak, kaldırıldığı hastanede kontrol edilmeden öldü diye cesetlerin yanına atıldığını öne sürdü. Zeynep Altıok, canlı yayında Fatih Altaylı'ya o anları şu sözlerle anlattı:"Babamı öldü diye, nabız var mı diye kontrol edilmeden cesetlerle bir odaya atıyorlar Bir gün önce onu dinleyen pratisyen hekimler, tanıdıkları zaman bir umut yanına yanına gidip nabız görüyorlar. O sırada hasta bakıcılar ve gerici bazı doktorlar tarafından baskı altında oldukları için gizlice dahiliye servisine çıkarıyorlar. Birebir tehditler engellemeler oldu. Ama bu iddialar mahkemeye yansımadı. Çünkü bunları kanıtlama noktasında bu kadar yargıya taşınmayacak bir süreç olmayacağını bilmiyorduk"
BEYAZ GAZETE
