Bbp Genel Başkanı Destici: 'cumhurbaşkanı Gül, Meclisin Onurunu Kurtardı'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün şike yasasını veto etmesiyle Meclisin onurunu kurtardığını söyledi.

Parti genel merkezinde Tüm Karadeniz İlleri Kültür ve Eğitim Derneği heyetini kabul eden Destici, Trabzonspor`un İnter ile yaptığı Şampiyonlar Ligi maçını tribünden izlediğini ifade etti. Kendisinin Trabzonspor`un Genel Kurul üyesi olduğunu kaydeden Destici, şike yasası ile ilgili daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e mektup yazdığını hatırlattı. Mektupta, Gül`e yasanın kamu vicdanını yaraladığı gerekçesiyle kabul etmemesi gerektiğini dile getirdiğini belirten Destici, "Sayın Cumhurbaşkanının yasayıveto ettiğini canlı yayında öğrendim. Veto etmesi ziyadesiyle sevindirdi. Şunu belirtmek isterim ki biz şuanda tutuklu bulunan kişilerin kesinlikle suçlu olduklarını düşünmüyoruz ancak dava devam ederken böyle bir değişiklik yapılmaya çalışılması kamu vicdanını gerçekten yaraladı. Her şeyden önce yasa bir yıl önce 4 partinin desteğiyle hazırlanıp yasalaştı. Bir yılda ne değişti de yasa değiştiriliyor? " dedi. Bir yıl önce hazırlanan yasa ile kamuoyunun `artık şike gibi kanunsuz işlerin yapılmasına engel olacak` şeklinde bir algı oluştuğunu kaydeden Destici, Meclis`in yasayı değiştirmek için girişimlerde bulunmasının Meclis`e olan güveni azalttığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül`ün Meclis`in itibarını yeniden iade ettiğini söyleyen Destici, "İnşallah Meclis yasayı yeniden Cumhurbaşkanlığına sunmaz. Aksi takdirde Cumhurbaşkanı kabul etmek zorunda kalıyor. Meclis`teki dört parti aklını başına alır inşallah.Tabiri caizse Sayın Cumhurbaşkanı uzatmalarda maçı kurtardı" dedi

Kabulde BBP Genel Sekreteri Metin Gündoğdu ve Hükümet ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan hazır bulundu.
Kaynak: İHA