Vali Kimsesiz Başarılı Çocukları Uçakla İstanbul’a Gönderecek

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu eşi Ayşe Güzeloğlu ile Mersin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunu ziyaret etti.

Güzeloğlu, 2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk yarısında takdir veya teşekkür belgesi almaya hak kazanan öğrencileri ödül olarak uçakla İstanbul’a göndereceğini belirtti.

Güzeloğlu’na ziyaret sırasında eşi Ayşe Güzeloğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Kadir Okatan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut da eşlik etti.
Sıcak ve samimi bir havada geçen ziyarette çocukların yeni yılını kutlayan Güzeloğlu ve eşi keyifli dakikalar geçirdi. Güzeloğlu, burada çocuklara çeşitli alanlarda sorular sorarken; Saniye Atilla`nın yazdığı ‘Mersin Çocuk Yuvası Ailesiyiz’ isimli şiiri okuması, duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Ziyarette piyano ile ‘mini mini bir kuş’ adlı şarkıyı çalan Ayşe Nur ise Güzeloğlu, şarkı söyleyerek eşlik etti. Çocuklara çikolata hediye eden Güzeloğlu, kimsesiz bebeklerin kaldığı kata çıkarak onlarla yakından ilgilendi.
Ziyarette Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan çocukların sosyal aktivitelerinin geliştirilmesi amacıyla Kurum Müdürüne bazı talimatlar da veren Güzeloğlu, Mersin Devlet Opera ve Balesinden öğretmenlerin gelmesini ve çocukların sanatsal alanlarda profesyonel olarak bilinçlendirilmesini istedi. Öte yandan ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim hayatını sürdüren öğrencilerin 20 Ocak’ta karne alacağını da hatırlatan Güzeloğlu şöyle devam etti: "Bu kapsamda, 2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk yarısında takdir veya teşekkür belgesi almaya hak kazanan öğrencileri, uçakla İstanbul’a göndereceğiz. Çocuklarımız burada dünyanın en büyük yapay akvaryumunu ziyaret edecek ve 2 gün boyunca çeşitli aktivitelerde bulunacak. Eğitim öğretim yılının son bölümünü başarıyla tamamlayan öğrencilere ise laptop, bisiklet ile müzik çalar gibi çeşitli hediyeleri verilecek.”