Belin’in Yeni Bakanı Dilek Kolat: Aşırı Sağcılık Alman Toplumunun Sorunu

Berlin’in ilk Türk kökenli Eyalet Bakanı Dilek Kolat; "Uyum, Çalışma ve Kadın Bakanlığı" koltuğuna oturduktan iki hafta sonra Berlin Türk Cemaati’ni (TGB) ziyaret etti.

Kolat, “Siyasetin yapacağı şeyler var ama siyaset her şeyi yapamıyor, ortağımız olması gerekiyor ve ben TGB’yi Berlin’de önemli ortaklardan biri olarak görüyorum.” dedi.


Sosyal Demokrat Partili (SPD) yeni Bakan Dilek Kolat, aşırı sağcılığın Alman toplumunun sorunu olduğunu ifade etti. Almanya’nın kendi demokrasisini tehdit eden bir harekete dur demesi gerektiğini savunan Kolat, “Biz burada mağdur olanlarınız. Bu, Alman toplumunun sorunu.” ifadelerini kullandı. Almanya’da ırkçılık ve yabancı düşmanlığı hep küçümsendiğini dile getiren Kolat, bunun artık terör boyutuna geldiğine dikkat çekti. Dilek Kolat yabancı düşmanlığına karşı eğitimin küçük yaşlardan itibaren başlaması gerektiğini belirterek, "İnsanların kafasında küçük yaşta yabancılara, Müslümanlara karşı önyargı gelişmemesi lazım ki daha sonra böyle korkunç boyutlara gelmesin.”

Yeni geldiği görevinde hedeflerinin arasında gençler için meslek eğitim ve iş imkânlarını artırmak olduğunu belirten Kolat, büyük hedeflerinden birinin de kamuoyunda çalışan yabancı kökenli gençlerin sayısını yükseltmek olduğuna dikkat çekti. Kolat bu hedefine ulaşabilmek için TGB ile çalışmanın önem arz ettiğini ifade etti.


TGB Başkanı Bekir Yılmaz, Dilek Kolat’ın gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı onur duyduklarını dile getirerek, “İnancımız odur ki yaptığınız başarılı çalışmalar akabinde elde ettiğiniz bu görevi önümüzdeki dönemlerde de bu şehirde yaşayan insanlar için ve Türk toplumu için de başarılı çalışmalara sebebiyet verecektir.” dedi. TGB’ye üye olan dernek sayısını 72’ye çıkardıklarını ifade eden Yılmaz şöyle devam etti: “İnsanımızın uyumuna, yaşam kalitesine katkı vermek için sizler bunu belki meslek olarak yapıyorsunuz. Bizlerde gönüllü olarak çaba sarf etmekteyiz. Bu konuda önümüzdeki beş yıl içinde desteğinizin eksik olmayacağına inanıyoruz.”