Belediye Başkanları ve Çalışanlarına Stres Yönetimi Anlatıldı

Türkiye Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler Birliği tarafından, Belediye Akademi etkinlikleri kapsamında mevzuat bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İzmir`in Çeşme ilçesindeki toplantıda Prof. Dr. Gönül Budak, yaklaşık 380 kişiye stres yönetimini anlattı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Budak, insanların zamanının büyük bölümünün işyerinde çalışma arkadaşlarıyla birlikte geçtiğini vurgulayarak, buradaki sıkıntı ve problemleri çözmek için yapılması gerekenler konusunda bilgi verdi.

Toplantıya Türkiye Belediyeler Birliği İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Halil İbrahim Azak, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Hayrettin Güngör, Ege Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Yusuf Ali Karaman, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve farklı bölgelerden 95 belediye başkanı katıldı. Açılışta konuşan evsahibi Başkan Tütüncüoğlu, “Sonsuz sorumluluğumuz ama kısıtlı yetkilerimiz var. Müfettiş yağmuru yüzünden iş yapamıyoruz. Her yeni kanun, biz belediye başkanlarını daha fazla sıkıştırıyor. Önce yetki veriyorlar, sonra cümlenin sonuna bir ‘ama’ kelimesi ekleyerek kısıtlıyorlar.” dedi.

Başkan Aşkın ise, “Kat kaloriferi yüzünden soruşturma geçirmiş bir belediye başkanıyım. Her şikayet, mutlaka işleme koyulur. Tüm belediyeler bunu yaşıyor, bizler gocunmuyoruz. Yetkilerimizin artması noktasında birlik beraber içinde, siyasetin üzerinde hareket ederek mücadelemizi sürdürmeliyiz.” şeklinde konuştu. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Azak da belediye gelirlerinin artması ve dağılımı konusunda çalışma yaptıklarını, ayrıca mali olarak belediyelerin elini rahatlatacak denkleştirme ödeneği hakkındaki çalışmayı ilgili birimlere sunduklarını dile getirdi.

24 Aralık’ta sona erecek Belediye Akademi toplantılarında insan kaynakları yönetimi, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, Sayıştay sorguları ve 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu ele alınacak. Oturumlara konuşmacı olarak İçişleri Bakanlığı iç denetçileri, Sayıştay denetçileri ve Mahalli İdareler başkontrolörleri de katılacak.