Güvenli İnternet Hizmeti’ni Tüketiciler Destekliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun uygulamaya koyduğu ‘Güvenli İnternet Hizmeti’ni değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği(TÜKDES) Gençlik Komisyonu Üyesi Mesut Karaman, güvenli internet paketinin isteğe bağlı olduğuna dikkat çekti.

İnternet kullanıcılarının özgürlüğünün kısıtlanmadığını ifade eden Karaman, “Uygulama Türkiye`deki bütün internet kullanıcılarının, özellikle de gençlerin ve çocukların ahlaki değerlerini koruma konusunda oldukça başarılıdır.” dedi.
Güvenli İnternet Hizmeti’nin çocukları internetin muhtemel zararlı içeriklerinden koruyan ve kullanımı kolay bir sistem olduğunu belirten Karaman, uygulamayı bilgisayara yüklemek için herhangi bir yazılıma gerek olmadığını söyledi. Karaman, kullanıcının servis sağlayıcı ile irtibata geçerek istediği paketi almasının yeterli olduğunu ifade etti. Güvenli İnternet Hizmetini talep etmeyen abonelerin mevcut internet erişim hizmetinin, herhangi bir değişiklik olmaksızın sunulmaya devam edildiğini kaydeden Karaman, "Hayatın güvenlik içinde devamı için güvenli internet uygulamalarını destekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Uygulamanın, güvenli internet kullanmayı tercih eden kullanıcıların beklentilerini büyük ölçüde karşıladığını dile getiren Karaman, hazırlanan paketlerle vatandaşlara istediği hizmeti seçme imkânı sunulduğunu kaydetti. Karaman, sözlerine şöyle devam etti: "Güvenli İnternet Uygulaması; kumar, intihara yönlendirme, Atatürk’e hakaret, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını kolaylaştırmak, sağlık için tehlikeli madde temini gibi alanlarda yasaklama getiriyor. Özellikle gençlerin etkilendiği müstehcenlik, ırkçılık, ayrımcılık, nefret, terör, şiddet-vahşet görüntüleri, kan ve şiddet içeren dövüş sporları, hayvan dövüşleri, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi içerikleri barındıran web siteleri ile bu içeriklere erişilmesini sağlayan web siteleri ve uygulamaları yasaklamaktadır.”