Chp'den Aselsan Mühendislerinin Ölümü İçin Araştırma Önergesitbmm

CHP, ASELSAN`da görev yapan 5 mühendisin ölümleri ile ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergede, ASELSAN'da çalışan mühendislerden Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken, Burhaneddin Volkan, Zafer Oluk'un ölümlerine ilişkin bilgi verildi.

Söz konusu mühendislerin ölümlerinin şüpheli olmasına rağmen önce savcılıklar tarafından takipsizlik kararı verildiği hatırlatılan önergede, Hüseyin Başbilen'in babasının başvurusu sonucunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

Önergede, şu ifadelere yer verildi:''Bilirkişi raporunda ölümün cinayet olduğu saptandı. Şüpheli bir şekilde ölen Başbilen'in milli tank projesinde görev aldığı, öldüğü gün bu konuda sunum yapacağı, ayrıca F-16 savaş uçaklarının sinyal kırıcı sisteminde de çalıştığı bilinmektedir.

Halim Ünsem Ünal ve Evrim Yançeken'in de şifre çözümü konusunda uzman oldukları, uçak tanıma sistemlerinin millileştirilmesi, ABD güdümlü elektronik kontrol sistemlerinin kontrol dışı bırakılması çalışmalarını yaptıkları ve bu proje üzerinde çalışırken öldükleri belirtilmektedir. ASELSAN'da stratejik nitelikli askeri projeler üzerinde çalışan Burhaneddin Volkan ve Zafer Oluk'un da ölümlerinin şüpheli olduğu kamuoyunda dillendirilmektedir.''Önergede, mühendislerin şüpheli ölümlerinin tüm yönleriyle irdelenmesi, suçluların saptanması, şantaj ve askeri casusluk olduğu iddialarının aydınlatılması için Meclis Araştırması açılması talep edildi.
Kaynak: AA