Amanoslar'da PKK'ya yönelik büyük operasyon

Hatay'da PKK'lıların bulunduğu Amanoslar'da jandarma komando ve polis özel harekat birlikleri yeni bir operasyon başladı

Amanoslar'da PKK'ya yönelik büyük operasyon
Hatay'da terör örgütü PKK'nın yuvalandığı Amanos dağlarında, jandarma komando ve polis özel harekat birlikleri iki koldan yeni bir operasyon başlattı. 750 güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonun, Amanosların Denizciler Beldesi ve Payas Beldesi'ni gören sırtlarında gerçekleştirildiği belirtilirken, Devrimci İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada, bu operasyonun Suriye'ye yönelik olası bir operasyonda ABD kuvvetlerini korumaya yönelik olduğu iddia edildi.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı ve Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak organizesinde gerçekleştirilen operasyonda jandarma komando ve özel hareket timleri, sabah erken saatlerde Denizciler ve Payas ilçesinden Amanoslara tırmandı. Havadan da askeri helikopterler destek verdi. İl Jandarma Komutanı Mustafa Başoğlu ve Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç'ın da bizzat katıldığı operasyonda bazı noktalarda aramalar yapıldı. Operasyonda şuana kadar herhangi bir sıcak temas yaşanmadığı, terör örgütüne yönelik de herhangi bir sığınak veya teçhizatın bulunamadığı öğrenildi.