Hakim ve Savcılara Yargıtay'ın İşleyişi Hakkında Eğitim Verilecek

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), adli yargı teşkilatında görev yapan hâkim ve Cumhuriyet savcılarını 2012 yılında 3 ay boyunca mesleki eğitimden geçirecek.


Adli yargı teşkilatında görev yapan hâkim ve Cumhuriyet savcılarının mesleki bilgi ve tecrübelerini artırmaları, Yargıtay Hukuk ve Ceza Daireleri ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nın işleyişi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla 16 Ocak 2012-13 Nisan 2012 tarihleri arasında Yargıtay Hukuk, Ceza Daireleri ve Cumhuriyet Savcılığı`nda görevlendirilmek üzere meslek içi eğitim programı düzenlenecek.

Halen Yargıtay meslek içi eğitimde bulunan hâkim ve Cumhuriyet savcıları yeniden Yargıtay meslek içi eğitim talep edebilecekler. Söz konusu meslek içi eğitim programına katılmak isteyen hâkim ve Cumhuriyet savcılarının HSYK tarafından gönderilen formu doldurarak 23 Aralık mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğe göndermeleri gerekiyor.
Öte yandan 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu`nun tanıtımı amacıyla 5 Aralık 2011 -24 Mayıs 2012 tarihleri arasında Sapanca, Afyonkarahisar ve Antalya`da seminerler düzenleniyor. Sapanca`da 5 -8 Aralık tarihlerinde gerçekleşen eğitime 94 hâkim katıldı.