"yerli Otomobil Konusunda Bursa`nın Sessizliğinden Rahatsızım"

1946 yılından bu yana makine, otomobil pres kalıpları dökümü alanında üretim yapan İğrek Makine AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İğrek, “Yerli otomobil üretimi konusunda konsensüsün sağlandığı bu dönemde Bursa’nın sessizliğinden rahatsızlık duyuyorum.

” dedi.

Türkiye’nin Detroit’inin Bursa olacağına dikkat çeken İğrek, şunları kaydetti: “Bursa, otomotiv ana sanayi ile birlikte yüzlerce yan sanayi tesisleri sayesinde Türkiye’nin yerli otomobilinin tamamını yapabilir. Bu meselede işin en önemli kısmı organize olabilmektir.”
Yerli otomobilin adresinin Bursa olması gerektiğini dile getiren Orhan İğrek, “Türkiye’nin yerli otomobilini üretmesi konusunda, Bursa ile birlikte diğer şehirlerdeki müteşebbisler olarak bu konuya milli bir yaklaşımla bakmamız gerekmektedir. Bu konuda yapılacak ortaklıklar ve yaratılacak milli sinerji sayesinde sektörümüz bunu başarabilecek güçtedir.” dedi.

İğrek Makine AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İğrek, Bursalı siyasilerin de koordineli bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini, ortak potansiyelin sinerjiye dönüştürülmesi hususunda yardımcı olmalarını istedi. İğrek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün bu konuda Bursalı sanayicilere daveti olduğunu, bakanın bu davetinin kendisi aracılığıyla yapıldığını sözlerine ekledi.