`allah`ın Sadık Kulu Barla` Filminin İlk İzleyicileri Öğrenciler Oldu

Yapımcılığını Fatih Gök`ün, yönetmenliğini Esin Orhan`ın yaptığı `Allah`ın Sadık Kulu Barla` bugün, Siirt Kültür Sineması`nda gösterime girdi.

`allah`ın Sadık Kulu Barla` Filminin İlk İzleyicileri Öğrenciler Oldu
1936–1943 yılları arasında Kastamonu`da 8 yıl sürgün yaşayan Bediüzzaman Said Nursi`nin Isparta Barla`daki yıllarını anlatan animasyon filmi, Motion Capture tekniğiyle Türkiye`de yapılmış ilk uzun metraj 3D filmi olma özelliği taşıyor.
Esin Orhan yönetmenliğinde 3,5 yıllık titiz çalışmasının bir ürünü olan filmde Bediüzzaman Said Nursi`nin ve talebelerinin tamamen orijinal fotoğraflarından faydalanılarak üç boyutlu olarak modellendirme yapılmış. Kültür Sinemasında bugünden itibaren vizyona giren ve 3 hafta devam edecek filmin seansları her gün saat: 09.00–12.00–15.00 ve 19.00 olarak belirlendiği öğrenildi.

Celal Değer Koleji Müdürü Şeref Aydur, "Öncelikle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve SİSKAV’a bu büyük kültür hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bediüzzaman Hazretleri, ömürlerinde hiçbir zaman hiçbir kimseye zarar verecek bir niyet taşımamıştır. Tam aksine bütün ömrünü milletinin ve tüm insanlığın ıslahına ve hayrına dünyasının ve ahiretinin kurtuluşuna adamıştır. Tarih buna şahittir. Kıyamete kadar yüz milyonlarca insan eserlerinden istifade edecektir. Milletimizin ve devletimizin bugünlere gelmesinde birçok insanla beraber onun da büyük emekleri vardır. Kendilerine minnet, şükran ve dualarla anıyoruz. Özel Celal Değer Koleji olarak Siirt’imizde gösterime giren bu anlamlı filmin ilk izleyicileri olmaktan dolayı mutluyuz. Film inşallah çok seyirciye ulaşır ve istifade olur." şeklinde konuştu.

"ONUN HAYATINA GÖRE KENDİ HAYATIMIZI ŞEKİLLENDİREBİLİRİZ"
Sinema filmini izleyen öğrencilerden Serdar Ekinci, "Öncelikle film çok güzeldi. Bediüzzaman Said-i Nursi’nin azmi ve milleti kendi pahasına tercih ettiği yerler beni çok duygulandırdı. Bu filmin Siirt’e gelmesi kendi açımdam çok iyi oldu. Bu sayede maneviyatımı zenginleştirdim. Ve yaptığım hataları bu film sayesinde öğrendim. Yani bu filmden çok ders çıkardım." dedi.

8. sınıf öğrencisi Zeynep Küpeli ise "Bediüzzaman Said-i Nursi çok yüce bir insan. Bu yüce insanı bize animasyonlarla, gerçeklikle anlatıyor. Bu film Barla hayatında çektiği zorluklardan, kararlığından, yılmamazlığından bahsediyor. Bu filmin Siirt’e gelmesi beni çok mutlu etti. Büyük bir ilim adamını bizlere tanıtmaları, anlatmaları çok güzel bir şey." ifadelerini kullandı.

Salih Şaybak ise duygularını, şu ifadelerle dile getirdi: "Bence çok güzel bir filmdi. Üstad Bebiüzzaman’ın hayatını ve çektiği zorlukları öğreniyoruz. Onun hayatına göre kendi hayatımızı şekillendirebiliriz. Bu filmin Siirt’e gelmesi ve ilk izleyicilerinden birisi olmam beni çok onurlandırdı."