Tso Başkanı Göçen: Şeker Fabrikasının Özelleştirilmesi Son Derece Hatalı

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir Şeker Fabrikası`nın özelleştirilmesinin, şehir için son derece riskli ve hatalı olduğunu söyledi.


Müfit Göçen, yaptığı açıklamada, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ`ye ait Portföy-C grubunda bulunan Kırşehir Şeker Fabrikası`nın özelleştirilmesiyle Kırşehir ekonomisinin sıkıntı yaşayacağını belirtti.
Fabrikanın Kırşehir ekonomisinin can damarı olan işletmelerden biri olduğunu ifade eden Göçen, "Fabrikanın özeleştirilmesi ver kurtul mantığıyla yapılacak bir iş değil. Özelleştirme şartnamesinde 5 yıl üretim şartı var. Bu şart, neden sürekli üretim zorunluluğu şeklinde değil. Özelleştirmenin orada çalışan insanların mağdur edilmeden yapılması gerektiğini son derece önemsiyoruz. Aslında özelleştirmeye sıcak bakmıyoruz. Ama eğer yapılması gerekiyorsa ve artık dönüş yoksa oradaki çalışanların mağdur edilmeyeceğini ümit ediyoruz. Kırşehir ekonomisinin de son derece önemli bir şekilde göz önüne alınması, dikkat edilmesi ve ona göre plan ve program yapılması gerekir. " dedi.

"Özelleştirme şartlarında bazı maddelerin ilimiz açısından son derece riskli, sıkıntılı ve hatalı olduğuna inanıyoruz." diyen Göçen, "Önemli olan Kırşehir`de bu fabrikanın çalışması ve büyümesi. Yanına yan sanayi getirilmesi. Bunun için şeker fabrikamız kalıcı ve kaliteli üretime devam etmeli." ifadelerini kullandı.