Chp'li Çıray: Başbakan'ın Ameliyatı İle Tam Gün Yasası Delindi

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın ameliyatı ile Tam Gün Yasası`nın delindiği iddia etti.


Aytun Çıray, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan`ın ameliyatının Pendik`teki Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde gerçekleştiğini, ameliyatı ise Amerikan Hastanesi`nden Prof. Dr. Dursun Buğra`nın yaptığını ifade etti.
Çıray, özel hastaneden gelen bir doktorun kamu hastanesinde ameliyat yapmasının Tam Gün Yasası`na göre mümkün olmadığını savundu. Başbakan`ın hekim seçme hakkını kullandığını ve bunu desteklediklerini belirten Çıray, "Ancak vatandaşların da hekim seçme hakkını kullanması gerekir." dedi.

Yasa gereğince üniversite hastanelerinde çalışan öğretim üyelerinin, eğitim vakası dışında herhangi bir kurumda hastaları muayene etmesinin, tedavisini gerçekleştirmesinin ve ameliyat etmesinin Tam Gün Yasası ile önüne geçildiğini öne süren Çıray, ``Hekimini seçme hakkı vatandaşın elinden alınmıştır. Buradaki bir çifte standarttır.`` şeklinde konuştu.