İzmir Büyükşehir`e Yönelik Operasyon: 20 Kişiden 8`i Tutuklandı (2)

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Büyükşehir Belediyesi`ne düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevkedilen 20 kişiden 8`i tutuklandı.

11 kişi ise tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kararın çıkmasının ardından tutuklanan zanlıların yakınları gözyaşlarına boğuldu. Serbest bırakılanlar ise yakınları ve arkadaşlarına sarılarak sevinç gözyaşları döktü. Aralarında Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan ve ESHOT eski Genel Müdürü İZULAŞ ve İzdeniz Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener`in de bulunduğu 11 kişi hakkında tutuksuz yargılama kararı verildi. ESHOT Genel Müdürü Ömer Faruk Alçelik, ESHOT encümen üyeleri İrfan Aras, Hüseyin Ercan, Turgay Akaya, ESHOT Genel Müdür Yardımcıları Tufan Eker, İsmet Halim Gürsoy, ESHOT bürokratlarından Besim Gültekin, Rafet Bayam ve İbrahim Tuz da serbest bırakıldı.

TUTUKLANAN 8 KİŞİDEN 5`İ SENDİKACI
Operasyon kapsamında 10. Ağır Ceza Mahkemesi`ne sevkedilen, Genel-İş Sendikası 3 No`lu Şube Başkanı Cafer Konca, aynı şubenin Disiplin Kurulu Başkanı Necip Binici, Şube Saymanı Memiş Sarı, Denetim Kurulu Başkanı Cafer Alt, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı çalışanlarından Tülay Tümay, Cengiz Başkurt ve Destek Hizmetleri Şefi Pınar Çalışkan tutuklandı. İlk operasyon şokunu geçtiğimiz Mayıs ayında yaşayan İzmir Büyükşehir Belediyesi`nde ikinci dalgada 44 kişi gözaltına alınmıştı. İlk gün gözaltına alınan 5 zanlı adliyeye sevk edilmiş, bunlardan 3`ü tutuklanmıştı. Son olarak tutuklanan 8 kişi ile birlikte ikinci dalgada tutuklu sayısı 11`e yükseldi. Operasyon kapsamında gözaltına alınarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`nde gözaltında bulunan 19 kişi bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edilecek.

KOCAOĞLU: UMUYORUM BU SON OLUR
Kararın ardından adliye önünde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Tutuklanan arkadaşlarımızın da serbest bırakılmalarını diliyoruz. ESHOT bürokratları başta olmak üzere belediye çalışanlarının serbest bırakılması bizi sevindirdi. Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Geride kalan arkadaşlarımız var. Yarın Büyükşehir Belediyesi`nde çalışan arkadaşlarımız hakim karşısına çıkacak. Onların da serbest kalmasını istiyoruz. Suçları ve günahları yok. Ortada bilgi kirliliği var. Umuyorum bu son olur ve diğer içeride kalan dört arkadaşımız da en kısa sürede çıkar. Artık başımızdaki kara bulutlar da dağılır ve gider" dedi.