Jirinovski Putin İçin Ayağa Kalkmayan Vekilleri Eleştirdi

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 4 Aralık’ta yapılacak parlamentonun alt kanadı Duma seçimlerine sayılı günler kala milletvekillerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Jirinovski Putin İçin Ayağa Kalkmayan Vekilleri Eleştirdi
Putin’in Duma genel kuruluna girişinde Komünist Parti milletvekillerinin ayağa kalkmamasını eleştiren aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, “Ayağa kalkmayanların yaptığı küstahlık. Bu durum iktidar temsilcisine karşı saygısızlık. Herkesin farklı görüşü olabilir. Ancak, bizim göreve saygı duymamız lazım” dedi.


Çar 2. Nikolay salona girdiğinde grupların ayağa kalktıklarını ve “Nikolay Aleksandroviç hoş geldiniz” karşılaması yaptıklarını hatırlatan Jirinovski, “Kerenski, Stalin, Brejnev, Gorbaçov, Yeltsin girse idi hepimiz ayağa kalkardık. Bu iktidara saygıdır. Bu ülkeye saygıdır. Hükümet ve iktidar temsilcileri devlet bayrağı ve ulusal marş gibi özel saygıya sahip” eleştirisi getirdi.


Putin de Duma’da konuşmasına ayağa kalkan vekillere ve ayağa kalkma imkanı olmayan vekillere teşekkür ederek başladı. Hükümet ve parlamento olarak birbirlerini her zaman anladıklarını belirten Putin, “Bugün buraya parti işi için gelmedim. Buraya dört yılda yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür etmek için geldim. Bu dört yılda biz partner gibi çalıştık, ülkemizin önemli görevlerini yerine getirdik. Parti ve meclis grubuna bağlı olmaksızın tüm milletvekillerine şükran ifadelerini iletmek istiyorum. Bugün bu salonda ayağa kalkanlara, ayrıca ayağa kalkmaya imkanı olmayanlara ve hepinize büyük teşekkürler!” dedi.


Kriz döneminde hükümet ve parlamento arasında koordine çalışmalarının muazzam bir avantaj sağladığını vurgulayan Vladimir Putin, “Ülkemiz gerçekten de ciddi sınavla karşılaştı, sizlerle bunu layıkıyla atlattık, halkımızın çıkarlarını koruduk. Ancak biz ülke ekonomisinin yıkılmasına, ulusal ekonominin, banka sektörünün ve Rusya vatandaşlarının sosyal alanlarında şok yaşamasına müsaade etmedik” ifadelerini kullandı.

Putin 2009 yılında yeni siyasi geleneği başlattıklarını hatırlatarak, “Rusya parlamentosu önünde hükümetin hesap verme geleneğini başlatarak anayasal düzenimizdeki demokrasi kalkınmasında önemli adım attık” dedi.