Matematik Yarışmasında Başarılı Olan Öğrencilere İpad Verildi

Flaman Olimpiyat Derneği (VOV) ve Lucerna Koleji’nin ilkokul 5 ve ilkokul 6’ lara yönelik düzenledikleri Matematik Yarışması (WiskenduQuiz) ilk turu yapıldı.

Matematik Yarışmasında Başarılı Olan Öğrencilere İpad Verildi
Bilim Olimpiyatların ön elemeleri olan matematik yarışmasında başarılı olan öğrenciler iPad hediye edildi.


Lucerna Koleji Genel Müdür Yardımcısı Mete Öztürk, “Bu sene beşinci kez düzenlenen bu organizasyona katılım ve ilginin üst düzeyde olması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Öğrencilerin matematik dersine olan ilgilerini artırma ve bu dersle alakalı sahip oldukları bilgi ve becerilerini ölçmek amacıyla düzenlenen bu organizasyona Lucerna Koleji olarak biz de destek veriyoruz. Ayrıca ilkokul sonrası bölüm tercihlerinde matematik dersinin yönlendirici etkisininde öğrenciler tarafından dikkate alınmasını amaçlamaktayız. Bu yıl, yine geçen yıllarda olduğu gibi başarılı öğrencilere eğitim hayatlarında faydalı olacağı düşünülen hediyeler Flaman Olimpiyat Dernegi(VOV) ve sponsorlar tarafından verilecektir.’’ açıklamasını yaptı.


WiskenduQuiz’in ilk turu Lucerna Koleji şubelerinin bulunduğu başta Brüksel olmak üzere Gent, Genk ve Anvers şehirlerinde yapıldı. Birinci turda başarılı olan öğrenciler Şubat ayında finalde yarışacak.