Hamburg’da, Aşırı Sağ Düşünce İle Her Türlü Mücadele Verilecek

Hamburg İçişleri Bakanı Michael Neumann ve Sosyal İşler, Çalışma ve Uyum Bakanı Detlef Scheele, Neonazi seri cinayetler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Müslüman ve Yahudi Cemaati ve göçmen STK temsilcileri ile bir araya geldi.



Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Neumann ve Scheele toplantının amacını politika ve güvenlik yetkililerine yeni güven aşılamak olduğunu söyledi. Hamburg Senatosu`nun aşırı sağcı düşünceye karşı her türlü mücadele etme konusunda kararlı olduğunu kaydeden Neumann ve Scheele, 8`i Türk 10 kişinin katledildiği seri cinayetlerin kendilerini endişelendirdiğini söyledi.


Hamburg‘da işlenen cinayetlerle ilgili yeni gelişme olmadığını belirten Neumann, "Biz bu konuda Thüringen ve Federal Kriminal Daire`den gelecek bilgilere bağımlıyız." dedi. Hamburg’da 1995 yılından beri aşırı sağ bağlantılı tüm olayların yeniden araştırılacağını kaydeden Neumann, "Aşırı sağ ile ilgili tüm olayların tüm detaylarına kadar en iyi şekilde araştırılacağını size garanti ediyorum." dedi.

Özellikle bu tür olayların tekrarlanmaması ve yaşanmaması için göçmen kökenli gençlerin kamu dairelerinde görev alması gerektiğine vurgu yapan Scheele ,‘‘Göçmen kökenli gençlerin kamu dairlerinde görev almasının önemi bir kez daha ortaya çıktı.‘" diyerek bu gençlerin özellikle emniyet bünyesinde görev almasının bu tür aşırı sağ faaliyetleri engelleyebileceğine dikkat çekti.