Bayburtlu Dedelerin Dul Kadınlara Maaş Tepkisi

Bayburt`un Pelitli köyünde yaşayan 82 yaşındaki Mehmet Alan, dul kadınların maaş almasının doğru olmadığını, bundan dolayı birçok yaşlı şahsın evlenemediğini öne sürdü.

Bayburtlu Dedelerin Dul Kadınlara Maaş Tepkisi
Devletin dul kadınlara verdiği maaş sonucunda kocaya gitmediklerini söyleyen Mehmet Alan, "Devletimiz iyi ama benim gibi bekar olan arkadaşım Rıfat Çiçek için iyi sayılmaz. Çünkü ikimiz de bekarız ama evlenemiyoruz, Bir dul kadına 700-800 lira aylık veriyor o maaşı alan kadın daha kocaya gider mi? 22 yıl önce hanımımı kaybettim. Yıllarca evlenecek ve bana bakacak bir dul kadın aradım ama bulamadım" diye konuştu

Maaş alan kadınların evlenmek istemediğini anlatan Mehmet Alan, "Çünkü erkekliğin de bir zamanı vardır, bu yaştan sonra bize gelecek kadına ancak kışları sarılarak yatmak düşer. Başbakana buradan sesleniyorum, `50 veya 55 yaşındaki dul kadınlara maaş vermesin` daha yaşlı olanlara maaş bağlasın. Yoksa daha oy vermem kendisine. Genç yaşta dul kalan kadına maaş verirseniz tabi ki kocaya gitmez. Hal böyle olunca da benim gibiler senelerce bekar beklemek mecburiyetinde kalıyorlar. Kime talip olursanverdikleri cevap `Bizim ihtiyacımız yok, karnımız tok` " şeklinde konuştu. 73 yaşındaki Rıfat Çiçek ise evlenmekte kararlı olduğunu, kendisine çocuklarının bakmasının farklı olduğunu ama bir erkek için hanımının yerinin başka olduğunu söyleyerek, bir an önce evlenmeyi düşündüğünü söyledi.
Kaynak: İHA