Tso Başkanı Çam: Şeker Fabrikası, Değer Katılacaksa Özelleşsin, Yoksa Karşıyız

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Meclis Başkanı Zafer Çam, Kırşehir Şeker Fabrikası`nın Türkiye`de 5 fabrika ile birlikte özelleşme kapsamına alınması süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çam, fabrika "Değer katılacaksa özelleşsin, peşkeş çekilecekse karşıyız." dedi.
Zafer Çam, Kırşehir Şeker Fabrikası`nın şu anda en değerli arazinin üzerine kurulmuş bir fabrika olduğunu, ayrıca fabrikanın pancar kapasitesi yüksek, şeker verimi fazla, çiftçinin umudu olduğunu söyledi.
Çam, özelleştirmenin; istihdamı arttırarak fabrikayı daha verimli, ekonomik çalıştırmak ve üretim yapmak şartıyla yapılabileceğini kaydetti.

Çam, şunları kaydetti: "Yatırım artacaksa, personel istihdamı artacaksa ve yöre insanı fayda görecekse, şehrimizin ekonomisine büyük destek olacaksa özeleşmesi güzel. Kırşehir ilimize şimdiki yapısından daha fazla katma değer kazandıracaksa, özelleşmesinde bizce sakınca olmamalı. Üretim artmayıp verimli hale gelmeyecekse, maksatları tamamen kurulu bulunan fabrikaları ve arazileri satmaksa ve geçmişte yapılan uygulamalara bakıldığında peşkeş çekmekse, buna karşı olmalıyız. Önemli olan burada ne maksat var bunun bilincinde olmalıyız. Özeleşmekten korkmayıp özelleşmiş kurumları ticaret mantığıyla daha verimli daha aktif hale getirmeliyiz." diye konuştu.